fbpx

Bogat program Drinske regate u Bajinoj Bašti

Bogat program Drinske regate u Bajinoj Bašti

Opština Bajina Bašta i Sportsko-turistički centar „Bajina Bašta“ već četvrt veka organizuju Drinsku regatu koja je najveća manifestacija na vodi u ovom delu Evrope i celokupnim sadržajem i po masovnosti jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji. Nastala je i održava se u uspomenu na drevne drinske splavare koji su u prošlosti koristili snagu reke Drine za prevoz drvne građe od Tare i Bajine Bašte do Šapca i Beograda.

Svake godine među hiljadama plovila Drinom plovi i desetak velikih splavova a u čast drinskih splavara ova jubilarna 25. Drinska regata će početi otvaranjem izložbe posvećene ovom zanatu i tim hrabrim ljudima. Umesto dosadašnjih kapetanskih legitimacija učesnici spusta će od ove godine dobijati legitimaciju „drinski splavar“ kao još jedan način da se naglasi veza između splavarenja Drinom i Drinske regate. Manifestacija pored velikog spusta Drinom od Perućca do Rogačice obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u trećoj sedmici jula u Bajinu Baštu privuku preko 120 000 posetilaca.

drinska regata bajina basta

Ovogodišnja srebrna manifestacija se promoviše pod sloganom „25 godina na najlepših 25 kilometara“ povezujući trajanje Drinske regate sa dužinom plovidbe od Perućca do Rogačice.
Bogat muzički program je stalna odlika Drinske regate a to je slučaj i ove godine. Glavna zvezda je Svetlana Ceca Ražnatović koja će veliki koncert na izletištu Rača pored Drine održati u petak, 20. jula. Jelena Tomašević će po zvaničnom otvaranju manifestacije u sredu, 18. jula nastupati na gradskom trgu u Bajinoj Bašti. Tradicionalni festival Most Fest se održava u subotu 21. jula u večernjim časovima i na njemu nastupaju Crvena Jabuka, Alen Islamović i Rok u ponoć.

Kako je već uobičajeno, četvrtak je vezan za Perućac i takmičenje u pripremanju riblje čorbe uz muzički program pored najkraće reke u Evropi – reke Godine. Petak pre koncerta je rezervisan za akrobatske skokove sa mosta a sve dane trajanja Drinske regate na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti je Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija uz brojne sadržaje za zabavu.


PRVI DAN – sreda, 18. jul
19.00 Otvaranje izložbe „Drinski splavari“, galerija Ustanove „Kultura“
21.00 Koncert Jelena Tomašević, centar grada

DRUGI DAN – četvrtak, 19. jul
16.00 Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo u Perućcu

TREĆI DAN – petak, 20. jul
17.00 Egzibicioni skokovi sa mosta, izletište Rača

Koncert, izletište Rača
21.00 Džuboksi Bajina Bašta
22.00 Svetlana CECA Ražnatović

ČETVRTI DAN – subota, 21. jul
11.00 25. Drinska regata®, zabavno rekreativni spust.

Muzički festival MOST FEST

20.30 Ovogodišnji pobednik Rok bunt festivala
21.00 Rok u ponoć Bajina Bašta
22.00 Crvena jabuka
00.00 Alen Islamović i bend

U periodu od 18. do 22. jula biće organizovan Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

Detaljne informacije o programu 25. Drinske regate i sve podatke vezane za turizam u Bajinoj Bašti možete dobiti na telefon
Turističkog informativnog centra u Bajinoj Bašti 031/866-903,
e-poštu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ,
i putem FB strane www.facebook.com/BajinaBastaInfo

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti