fbpx

"Aleksandrov" ruski hor ispred hrama Svetog Save

"Aleksandrov" ruski hor ispred hrama Svetog Save

Ispred Hrama Svetog Save, 24.juna, sa početkom u 20.30 nastupiće Akademski ansambl pesama i igara Ruske armije.  Aleksandrov nastupa pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom sa jedinstvenom scenografijom, i to u punom sastavu koji broji 112 članova.

Takav nastup na otvorenom, koji će uključiti hor, orkestar i balet, nikada do sada nije održan u Srbiji.

Hor ansambla Aleksandrov jedan je od najboljih svetskih muških horova, a plesna grupa ansambla sa svojim hitrim i energičnim numerama na sceni sa ponosom održava visinu koreografske umetnosti svojstvenu ansablu Aleksandrov.

U njegovom jedinstvenom orkestru uspešno se slivaju ruski narodni instrumenti – domre, balalajke i harmonike sa drvenim i bronzanim duvačkim instrumentima.

Ansambl Aleksandrov održao je svoj prvi nastup 12. oktobra 1928. u Centralnom domu Crvene armije, već sredinom tridesetih bio je čuven i van granica Rusije.

Ove godine ansambl obeležava 90 godina postojanja, a u celom svetu poistovećuju ga sa poznatim imenima kao što su Boljšoj teatar, Ermitaž, Tretjakovska galerija, Almazni fond moskovskog Kremlja.

Na sceni ispred Hrama Svetog Save nastupiće 50 članova hora, 30 članova orkestra, 4 soliste i 26 igrača, pod vođstvom 2 dirigenta.

Medije

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti