fbpx

"JABUKA FEST" Požega, u čast rajskog voća

"JABUKA FEST" Požega, u čast rajskog voća

Turistička organizacija Požega, ove godine 29.septembra, po prvi put organizuje veoma atraktivnu manifestaciju "JABUKA FEST"

Cilj manifestacije je da se kreira novi savremeni dogadjaj sa jabukom kao centralnim motivom. Ideja je da se na jednom mestu skupe svi oni koji vole jabuke, proizvode od jabuka, dobru muziku i lep provod. 
Višestruka animacija i aktivnosti imaće za cilj da posetioce, domaće i strane turiste učine oduševljenim. 
 
Reč je o novom atraktivnom dogadjaju na turističkoj mapi Srbije i ovog dela Evrope.
 Jabuka – ne samo da simbolizuje ljubav, ona označava plodnost i obilje. Postoji nebrojeno priča u kojima se može naći simbol jabuke koja ima značajnu ulogu u cvetanju ljubavi.

Jabuka je, tvrde nutricionisti, najzdravije voće na svetu. Zaljubljenici u ovo voće koje su konzumirali svi naši preci, kažu da je jabuka na naš jelovnik stigla direktno iz raja! Jabuka je simbol ljubavi i večne mladosti, time ljudski rod izražava svoje divljenje prema ovom jedinstvenom voću. Stari Kelti verovali su da jabuka ima čudotvorna svojstva i da onaj ko pojede jabuku iz čarobnog vrta, nikada neće biti gladan, ni žedan, niti bolestan, ali i da nikada neće ostariti! U svakoj bajci ima pomalo i istine. Hvalospevi jabuci nisu samo zbog njenog neodoljivog ukusa, već i zato što ona ima nesumnjivo pozitivan uticaj na ljudsko zdravlje. Jabuka ne leči, ali - njenim svakodnevnim konzumiranjem mogu se sprečiti mnoge zdravstvene tegobe. Englezi su to davno uočili, pa imaju izreku:"An apple a day keeps the doctor away" (“jabuka na dan, držaće vas daleko od doktora”). Jabuka, još bolje, dve dnevno, čine više za očuvanje zdravlja od mnogih lekova.

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti