fbpx

"Gljive kao hrana i lek"- gastro festival u Sremskoj Mitrovici

"Gljive kao hrana i lek"- gastro festival u Sremskoj Mitrovici

U organizaciji Turističke manifestacije Grada Sremska Mitrovica, od 5.do 7.oktobra, na Gradskom trgu po prvi put se biće održan međunarodni gastro festival GLJIVE KAO HRANA I LEK.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Lisičarka“ iz Sremske Mitrovice, sa ciljem približavanja čarobnog carstva gljiva stanovništvu. Podršku manifestaciji dali su Grad Sremska Mitrovica, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, mitrovačka Agencija za ruralni razvoj i Turistička organizacija, Centar za kulturu „Sirmijumart“, kao i brojni medijski partneri.

Izlagači će predstaviti konzumne proizvode od gljiva – sušene, marinirane, slatko, čokoladu, ratluk, testenine, makarone, supe, rižoto, kao i lekovite preparate koji pomažu u lečenju i jačanju imuniteta. U okviru manifestacije organizovaće se „gljivarenje“ na Fruškoj gori, i prvi put će građanima biti predstavljena izložba samoniklih gljiva sakupljeninik na Fruškoj gori.


GLjIVE KAO HRANA I LEK

05.10. petak
13 ČASOVA POSTAVLjANjE ŠTANDOVA IZLAGAČA
15 časova doček gostiju u Domu učenika u Sremskoj Mitrovici
18 časova radni sastanak Saveza i determinacija gljiva

6.10. subota
8-12č gljivarelje na Fruškoj gori polazak ispred doma učenika u Sremskoj Mitrovici
9č postavka izložbe gljiva
(prvi put predstavićemo građanima izložbu samoniklih gljiva sakupljeninik na Fruškoj gori)
i štandova
(Izlagači: prerađivači gljiva iz Grčke, Hrvatske, Slove i članice Mikološkog saveza Srbije, PG Rada proizvođač lekovitih suplemenata od gljiva-Šid, SZ Neša proizvođač lekovitih preparata od gljiva i lekovitih trava- Niš, Žakica Dakica prerađivač lekovitih biljaka i gljiva –Bor,
Izlagači će predstaviti konzumne proizvode od gljiva (sušene, marinirane, slatko, čokoladu, ratluk, testenine, makarone, supe, rižoto.. kao i lekovite preparate koji pomažu u lečenju i jačanju imuniteta)

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti