fbpx

Novak Đoković i Tijana Bošković najbolji sportisti 2018.!

Novak Đoković i Tijana Bošković najbolji sportisti 2018.!

Teniser Novak Đoković i odbojkašica Tijana Bošković proglašeni su za najbolje sportiste u 2018. godini po izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Novak Đoković je u godini na izmaku došao ponovo na prvo mesto na ATP listi, osvojio je Vimbldon i US open, a pobedom u Sinsinatiju došao je i do jedinog masters trofeja koji mu je nadostajao. Najbolji svetski teniser je u izboru OKS sedmi put dobio najznačajnije priznanje, dok je Tijana Bošković nagrađena prvi put.

21-godišnja odbojkašica je sa Srbijom ove godine postala prvak sveta, a na šampionatu u Japanu je proglašena i za najkorisniju igračicu turnira.

Odbojkaška reprezentacija Srbije je proglašena za najbolji ženski tim, dok su u konkurenciji muškaraca to basketaši, koji su takođe prvaci sveta.

tijana boskovic

uniorska šampionka planete u tekvondou Nadica Božanić je proglašena za najboljeg mladog sportistu.

Selektor odbojkašica Zorana Terzića je dobio priznanje za najboljeg trenera, dok su posebna priznanja dobili Ivana Španović (atletika), Jovana Preković (karate), Goran Obradović (trener Ivane Španović), Roksanda Atanasov (trener Jovane Preković) i Marijan Vajda (trener Novaka Đokovića).

Jasni Šekarić, nekadašnjoj šampionki u streljaštvu, dodeljena je nagrada "Olimpijsko srce".

Autor: Marko Pavlović

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti