fbpx

Đoković "srušio" Congu na Australijan Openu

Đoković "srušio" Congu na  Australijan Openu

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan Opena, pošto je u tri seta savladao Francuza Žo-Vilfred Congu 6:3, 7:5, 6:4.

Srbin je dominirao od početka meča, mada je u prva dva seta dozvoljavao Congi da vraća brejk prednosti. Ipak, na kraju mnogo bolji u servisu, što je bio osnovni preduslov maksimalnog trijumfa i sada očekuje duel protiv mladog kanadskog tenisera Denisa Šapovalova.

Tok meča

Đoković je odlično počeo meč na svoj servis i u prva dva gema izgubio samo dva poena. Na servis protivnika samo je čekao svoju šansu i dočekao ju je već u drugom Conginom servis gemu, koji je uzeo sa nulom. Ipak, Francuz je uzvratio već u narednom gemu i uspeo da vrati brejk, ali nije uspeo da dođe do poravnanja, jer je Đoković ponovo izvršio pritisak i vratio prednost od dva gema - 4:2. Tu prednost je čuvao do kraja seta, koji je dobio 6:3.

Conga je rešio da u drugom setu dođe do brejka i u dva od tri servis gema vršio je ozbiljan servis na servis Đokovića. U trećem je imao čak dve vezane, ali Novak je uspeo da veže četiri poena i izjednači na 3:3. Na tom talasu uradio je ono što je toliko puta radio u karijeri. Kaznio je Congine propuštene šanse i on prvi stigao do brejka za 4:3. Došao je Đoković i do 5:3, potom je servirao za 2:0, ali Conga je ponovo odlično odigrao na servis Srbina. Stekao je tri vezane brejk lopte, ali ovog puta iskoristio je drugu za 5:5. Ali kao što to obično biva, Đoković je pritisnuo dugme "reset" i ponovo je vezao dva gema, ovog puta vredna drugog seta i poveo 2:0.

Momentum je splasnuo kod Francuza u trećem setu, a Đoković je to iskoristio u petom gemu i oduzeo mu servis za vođstvo 3:2 i lagano trasiranje puta ka trećem kolu.

Autor: Vladimir Vesić

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti