fbpx

Beogradska SANKANIJADA

Beogradska SANKANIJADA

Skijališta Srbije i Ski staza Aleksandar club na Košutnjaku organizuju u nedelju, 27. januara, u 17 časova, sankanijadu za sve ljubitelje snega i dobrog provoda. Sankanijada se tradicionalno organizuje na čuvenoj beogradskoj ski stazi svake godine, a ove zime 25. godina ove manifestacije u glavnom gradu obeležava se prvi put noću, inspirisana noćnim sankanjem na stazi Karaman greben na Kopaoniku.

Svi zainteresovani, bez starosnog ograničenja, mogu u nedelju da učestvuju u ovoj svojevrsnoj zabavi, uz svoje omiljene rekvizite za sankanje. Za najbrže su obezbeđene nagrade. Takođe su obezbeđene nagrade i za najkreativnije improvizovane sanke, jer je Sankanijada poznata po tome da je dozvoljeno korišćenje najmaštovitijih rekvizita.

Prijavljivanje za trku je od 15 časova, kao i proba staze.

Skijališta Srbije su nedavno otvorila prvo sankalište na Kopaoniku koje radi svakog utorka, petka i subote od 18 do 22 časova. Najduže sankalište u Srbiji od 1225 metara koristi se uz kupovinu karte za noćnu stazu, a za ljubitelje ove zabave obezbeđene su sanke.

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti