fbpx

Novak Đoković - apsolutni kralj Melburna!

Novak Đoković - apsolutni kralj Melburna!

Nema boljeg od Novaka Đokovića! Srpski teniser je osvojio rekordnu sedmu titulu na Australijan Openu demonstriravši silu protiv najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Cameron Spencer, Getty Images
Posle samo nešto više od dva sata igre prvi teniser sveta je slavio sa 6:3, 6:2, 6:3.

Đoković je ovom titulom ostavio iza sebe Rodžera Federera i Roja Emersona, pa kao semostruki šampion može reći da je najuspešniji teniser koji je u istoriji zaigrao na prvom Gren slemu.

Srbin je ujedno došao do 15. najveće titule u karijeri, čime je pretekao Pita Samprasa i osamio se na trećem mestu večite rang liste iza Nadala (17) i Federera (20).

Novak je ovim trijumfom vezao titule na Vimbldonu, US Openu i Australijan Openu.

A na impresivan način je Đoković došao do titule u Melbrunu ove sezone. Makismalnim rezultzatom savladao je Španca, koji u prethodnih šest mečeva nije izgubuo ni set. Koliko je ubedljiv bio Novak govori i podatak da je Nadal na njegov servis osvojio samo 13 poena.

U međusobnim duelima sa Đoković sada vodi sa 28:25, a u finalima Gren slemova izjednačio je na 4:4.

Novak je do rekordne sedme titule došao na isti dan kada je i pre 11 godine osvojio prvu u Melburnu.

Autor: Ivana Salapura

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti