fbpx

Bronzani skok Jovančevića, medalja za Srbiju!

Bronzani skok Jovančevića, medalja za Srbiju!

Srpski atletičar Strahinja Jovančević osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu u dvorani, pošto je u Glazgovu postavio novi nacionalni rekord u skoku udalj - 8.03 metara.

Već u prvoj seriji je 26-godišnji sprski reprezentativac skočio 7.79 čime je najavio dobar rezultat. Novi državni i lični rekord u dvorani Jovančević je postavio u petom, pretposlednjem skoku. Preskočio je magičnih osam metara - 8.03.

Prethodni rekord u vlasništvu Daniela Jahića bio je star 20 godina (8.02m).

Strahinja je imao sjajnu seriju skokova, čak pet ispravnih i samo jedan prestup. Iako je njegov rezultat bio osmi u kvalifikacijama, on je uspeo da nadmaši sebe i skoči do evropske bronze.

Zlato je otišlo u ruke Grka Miltiadisa Tentoglua koji je sa 8.38 ostvario najbolji rezultat u svetu ove sezone. Ujedno, postavio je novi nacionalni i lični rekord.

Srebro je pripalo Šveđaninu Tobijasu Montleru Nilsonu, koji je u drugoj seriji skočio 8.17.

Autor: Ivana Salapura

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti