fbpx

Zlatna Ivana Španović na krovu Evrope!

Zlatna Ivana Španović na krovu Evrope!

Najbolja srpska atletičarka svih vremena, još jednom je dokazala da je već neko vreme na vrhuncu karijere i da joj niko nije ravan. Ona je uspela da odbrani zlato osvojeno u Beogradu, na Evropskom prvenstvu u dvorani 2017.godine.

Ivana Španović ponovo je osvojila zlatnu medalju, sa fantastičnih 6.99 metara. Ovaj rezultat ujedno je i vodeći na svetu. U prvoj seriji Španovićeva je skočila 6.90m, u drugoj 6.72m, u trećoj 6.80m, u četvrtoj 6.78m, u petoj je ostvarila najdalji skok od 6.99m, a šestu je preskočila.

Ona je postala druga žena u istoriji atletike kojoj je pošlo za rukom da osvoji ovu titulu treći put za redom. Ovo je njena peta evropska medalja.

Drugo mesto zauzela je Mironchyk-Ivanova iz Belorusije rezultatom 6.93m, dok je treća bila Bekh-Romanchuk Maryna iz Ukrajine -6.84m.

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti