fbpx

Orlovi junački do velikog boda!

Orlovi junački do velikog boda!

Fudbalska reprezentacija Srbije ostala je neporažena na gostovanju Portugaliji u prvom meču kvalifikacija za EURO 2020. pošto je odigrala nerešeno 1:1.

Orlovi su osvojili veliki bod i tako očuvali tradiciju neporaženosti na startu kvalifikacija za velika takmičenja, pošto od raspada Jugoslavije nikada nisu izgubili u prvom meču. Izabranici selektora Mladena Krstajića očekivano su bili inferiorni kada je u pitanju terenska inicijativa i posed lopte, ali su bili veoma konkurentni protiv aktuelnog evropskog šampiona. Sve je počelo fenomenalno pošto je u sedmom minutu dosuđen penal za Srbiju koji je uspešno realizovao Dušan Tadić. U međuvremenu i Kristijano Ronaldo je izašao iz igre zbog povrede, ali je Danilo ipak uspeo u 42. minutu da izjednači.

U drugom poluvremenu bilo je velikih prilika na obe strane, a Srbija je imala dosta sreće jer na kraju u 75. minutu ipak nije dosuđen penal zbog igranja rukom Rukavine. Na kraju osvojen veliki bod.

Na žalost u Luksemburgu je Ukrajina u poslednjim trenucima došla do pobede nad domaćinom 2:1 autogolom Fernandesa u trećem minutu nadoknade. Na tabeli Grupe B Ukrajina je prva sa četiri boda, Luksemburg ima tri, Portugalija dva, Srbija bod ali uz meč manje, a isti broj utakmica ima i Litvanija bez bodova.

 

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti