fbpx

Veliki podvig Lajovića za istorijsko finale!

Veliki podvig Lajovića za istorijsko finale!

Dušan Lajović ostvario je u Monte Karlu najveći uspeh u karijeri! Srpski teniser plasirao se u finale prvog mastersa na šljaci, pošto je u polufinalu savladao Rusa Danila Medvedeva sa 7:5, 6:1.

Meč se igrao po izuzetno vetrovitom vremenu, što je stvaralo probleme Srbinu na početku. Ipak, od momenta kada je Rus poveo sa 5:1, Lajović je krenuo da igra svoju igru. Funkcionisali su i bekhend i forhend, nije se plašio srpski teniser da izađe na mrežu, pa je velikim preokretom došao do prvog seta.

U drugom Medvedev nije uspevao da uhvati ritam, pa je Duci bio taj koji je kontrolisao situaciju na terenu. Vezao je Srbin 10 gemova, a potom došao i do velike pobede.

Lajović, 48. na ATP listi, je najlošije rangirani teniser u polufinalu mastersa u Monte Karlu od 2005. godine, kada su se u završnici našli Ferero (69) i Gaske (101). Srpski teniser je postao najniže rangirani igrač u finalu turnira u Kneževini od 2001. godine, kada se za trofej borio Arazi (53).

U drugom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Fabio Fonjini.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti