fbpx

"DELFINI" POTOPILI HRVATE NA TAŠMAJDANU

"DELFINI" POTOPILI HRVATE NA TAŠMAJDANU

Vaterpolisti Srbije pobedili su selekciju Hrvatsku sa 11:10 u drugom kolu B grupe finalnog turnira Svetske lige.

Ovom pobedom 'delfini' su praktično obezbedili prvo mesto u grupi.

Mnogo isključenja i rezultatski zaostatak Srbije obeležili su prve dve četvrtine. Ipak, mnogo toga promenilo se u trećoj, u kojoj je ekipa Dejana Savića preuzela inicijativu.

Nije izostala ni uzbudljiva završnica, mada je Srbija vodila sa 9:6 početkom četvre četvrtine. Na kraju je 'barakudama' presudio gol Andrije Prlainovića-

Sada 'delfine' čeka utakmica protiv Kazahstana, dok će Hrvati igrati protiv Australije.

Tok meča:

Golom Vukićevića sa peterca Hrvatska je došla do početnog vođstva. Međutim, Srbija je brzo iskoristila igrača više, pa je preko Ćuka izjednačila. Dugo se igralo gol za gol. Po pravilu Hrvati bi poveli, ali bi ubrzo Srbi stizali do izjednačenja. Prvi deo utakmice obeležila su i brojna isključenja.

U trećoj četvrtini Srbija je preuzela inicijativu, iako je posle dvostrukog isključenja 'delfina' Joković pogodio za 6:5 za Hrvate. Iz teške situacije pogodio je Aleksić, da bi Mitrović potom doneo prvo vođstvo Srbiji. Nedugo zatom, Filipović je bio precizan iz peterca, te su 'delfini' poveli sa 8:6.

Ipak, nije izostalo uzbuđenja u poslednjoj deonici. Mada je posle drugog gola Stojanovića semafor pokazivao 9:6.

Joković je smanjio zaostatak 'barakuda', da bi potom Garsija kaznio promašen peterac i neiskorišćena dva napada sa igračima više Srbije. Joković je na kraju izjendačio iz kaznenog udarca. Istakao se potom Stojanović, a novo izjednačenje izborio je Fatović.

Ipak, sve je rešio fantastično gol Prlainovića.

Autor: Ivana Salapura

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti