fbpx

Srbija srušila Hrvatsku, "Delfini" osvojili Svetsku ligu !

Srbija srušila Hrvatsku, "Delfini" osvojili Svetsku ligu !

Vaterpolisti Srbije osvojili su trofej namenjen prvaku Svetske lige. Oni su u finalu u Beogradu nadigrali Hrvatsku rezultatom 12:11. Meč na Tašmajdanu rešen je golom Filipa Filipovića iz peterca 17 sekundi pre kraja, posle čega je tim Dejana Savića uspeo da se odbrani.

Tim Dejana Savića tako je po 12. put osvojio trofej namenjen prvaku ovog takmičenja, a jedini put kada to nije uradio bio je prošle godine kada se Srbija nije plasirala ni na završni turnir u Budimpešti.

Izuzetno uzbudljiv meč viđen je na Tašmajdanu, a dve selekcije ponovo su opravdale očekivanje velikog finala i evropskog vaterpolo klasika.

Ekipa Ivice Tucaka je mnogo bolje otvorila duel. Hrvati su poveli sa 4:1 i koristili sve greške odbrane Srbije u prvoj deonici.

Ipak, Srbija je uspela da se konsoliduje i da u drugoj četvrtini serijom 5-0 stigne do velikog preokreta, a od tog momenta viđen je potpuni egal na Tašu.

Vođstvo se konstanto smenjivalo, u srpskom timu istakli su se Dušan Mandić i Filip Filipović golovima koji su Srbiju stalno vraćali u meč i donosili izjednačenje.Početak poslednje deonice obeležila je i jaka kiša, uz grad, ali meč nije prekinut.

Samo 17 sekundi pre kraja meča Srbiji je dosuđen peterac pri rezultatu 11:11, a precizan je bio Filipović. Posle odlučujućeg pogotka srpski tim uspeo je da se odbrani, za veliko slavlje na Tašmajdanu.

Najbolji u pobedi srpskog tima bili su Filip Filipović i Dušan Mandić sa po četiri gola.

U hrvatskoj ekipi istakao se Ante Vukičević sa pet, dok je Loren Fatović postigao dva.

Srbija se ovom pobedom plasirala na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Autor:
Aleksandra Radivojević

 

 

 

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti