fbpx

"Dani Brazila" u Novom Sadu,

"Dani Brazila" u Novom Sadu,

Dani Brazila – novosadski samba karneval je festival koji se održava u Novom Sadu svake godine, sredinom avgusta. Ove godine se održava od 23. do 25. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, plaži Štrand istarom gradskom jezgru.

Šarenolik i interaktivan program festivala posetiocima pruža uvid u savremeno brazilsko društvo i kulturu kroz različite forme kulturno-umetničkog izražavanja: radionice kapuere, samba udaraljki, samba plesa, izložbe fotografija, slika i umetničkih predmeta, prezentacije brazilske tradicionalne kuhinje i pića, predavanja, projekcije brazilskih filmova, javne prezentacije muzičkih i plesnih ostvarenja i karnevalsku povorku kao završnicu Festivala.

U saradnji sa lokalnim udruženjima koja se bave samba udaraljkama, kapuerom i samba plesom ovaj Festival se realizuje na više lokacija u gradu i okuplja više hiljada posetilaca. Pored karnevalske povorke koja privlači neverovatnu pažnju, posebnu draž festivalu daju takozvane “pagođe” ili spontana, ulična okupljanja učesnika radi zajedničkog sviranja, pevanja i plesa koje doprinose upečatljivoj atmosferi Festivala zbog koje se posetioci iznova vraćaju.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti