fbpx

Zorana Arunović osvojila zlato za Srbiju!

Zorana Arunović osvojila zlato za Srbiju!

Zorana Arunović je zlatnom medaljom stavila pečat na učešće na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Mađarske u Budimpešti. Srpska reprezentativka je poslednjeg dana turnira, trijumfovala vazdušnim pištoljem i kući se vraća sa dva odličja. U subotu je, istim oružjem, osvojila srebro.

Arunovićeva u kvalifikacijama nije bila toliko dominantna kao prva dva dana. U osnovnom delu takmičenja je pogodila 568 krugova i kvalifikacije završila na drugoj poziciji. Međutim, najviše je pokazala kad je bilo najvažnije – u završnici finala.

Zorana je većim delom finala bila na drugom mestu. Borbu za medalje najbolje je počela Mađarica Sara Rahel Fabijan i vodila je trku do 18. hica (od ukupno 24). Tada je Arunovićeva preuzela čelnu poziciju i vođstvo sačuvala do kraja finala. Srpska takmičarka je vrlo sigurno gađala u finišu takmičenja, konstantno uvećavala prednost nad rivalkama i trijumfovala sa 240,2 kruga. Fabijanova je ostala na drugom mestu sa 238,5. Treće mesto pripalo je Mirijam Jako (Mađarska), pobednici subotnjeg nadmetanja.

Sanja Vukašinović, koja je u subotu osvojila šesto mesto, se u finalu vazdušnom puškom dugo borila za medalju. Stala je na korak od odličja, završila je kao četvrta. Istu poziciju zauzela je i u kvalifikacijama, u kojima je Marija Malić bila 14. Zlato je, kao i u subotu, pripalo olimpijskoj šampionki, Amerikanki Virdžiniji Trešer, koja je pogodila 252,1 krug, samo 0,4 više od drugoplasirane Mađarice Ester Deneš.

Autor: Vladimir Todorović

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti