fbpx

Zlatna Milica Mandić!

Zlatna Milica Mandić!

Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju pobedom nad Korejkom Da-bin Li 10:7 na olimpijskom turniru u Tokiju, u tekvondou u kategoriji preko 67 kilograma.

 Krenula je Korejka agilno, ali je Milica odgovorila na isti način i plasirala udarac nogom u glavu. Do kraja prve runde, Mandićeva je osvojila još dva boda nakon što je odbila napad i odgovorila kontrom nogom u oklop.

Prvi bod Korejka je osvojila nakon što je Milica pala, a nedugo zatim usledio je i udarac Li nogom u oklop. Neposredno posle toga, Korejka je pala, pa je Mandićeva zaradila bod za 6:3, koliko je bilo na kraju druge runde.

Korejka ima 24 godine, svetska je šampionka iz Mančestera 2019, a Milica ju je dobila u Rimu 2018. sa 16:14.

Altea Loran, koju je Mandićeva dobila u polufinalu, osvojila je jednu od bronzanih medalja trijumfom nad Aminatom Traore iz Obale Slonovače sa 17:8. Drugu bronzu uzela je Britanka Bjanka Volden, trijumfom nad Aleksandrom Kovaljčuk 7:3.

Milica Mandić već ima jednu zlatnu medalju sa igara, iz Londona 2012, a u Tokiju je tekvondo već doneo medalju za srpski tim: Tijana Bogdanović osvojila je bronzu.

Autor: Saša Ozmo

OKS trio 1200x120px

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti