fbpx

Novakova fondacija donirala osam miliona dinara "Buhi" dečjem pozorištu

Novakova fondacija donirala osam miliona dinara "Buhi" dečjem pozorištu

Novak Đoković Fondacija donirala je osam miliona dinara za rekonstrukciju najstarijeg i najvećeg dečijeg pozorista u regionu, Pozorišta Boško Buha koje je uz pomoć prijatelja nedavno samo krenulo u sanaciju.

Prema rečima v.d. direktora Pozorišta Boško Buha, popularnog glumca Milorada Mandića Mande" u ovo pozorište staro 64 godinu do sada nije ulagan ni dinar, niko ništa nije menjao.
"Mi smo uz pomoć prijatelja i sponzora krenuli u sanaciju pozorišta jer je stanje toliko loše da više nismo mogli bezbedno izvoditi predstave. Ovako veliku donaciju nismo očekivali i sada ćemo sigurno novu sezonu početi u pre svega sigurnoj sali", rekao je Manda na konferenciji za novinare na kojoj je potpisan ugovor o donaciji.

Menadžer Fondacije Gorana Jakovljević istakla je da im je veoma drago što su se konkretno uključili u veliku akciju rekonstrukcije Pozorišta Boško Buha, da pomognu da nove generacije uživaju u predstavama u lepšem ambijentu koji ćemo zajedno napraviti.

"Ovo pozorište deo je detinjstva gotovo sve dece koja žive u Beogradu ali i šire. Ekskurzije koju dođu u glavni grad uglavnom posete Pozorište Boško Buha, ono je važno za razvoj dece i mislim da je donacija početak lepe saradnje u budućnosti, da ćemo imati priliku da uveseljavamo decu iz Beograda i onu koja dolaze iz drugih gradova ali u bezbednom ambijentu", istakla je Jakovljević.

Prema rečima direktorke Fondacije Jelene Đoković, ona i Novak su kao deca uživali odlazeći u ovo pozorište i biće srećni kada mališani budu gledali predstave u udobnim stolicama a glumci izvodili predstave na novim pozorišnim daskama.

Zahvaljujući donaciji Novak Đoković Fondacije Pozorište Boško Buha dočekaće novu sezonu sa novim sedištima, binom i scenskim zavesama koje će biti urađene po svim pravilima o bezbednosti dece.

Obezbeđeno je 126 stolica za salu, zavese koje odvajaju gledalište od scene, komplet scenskih zavesa od negorivog materijala i novi pod.

Podeli ovu vest

05/06/2015 0 comment

Ko god je čitao Kočićeve pripovetke seća se rečenice jednog od poznatih likova: «Simeon Pejić Rudar, đak od namastira Gomjenice». Manastir koji je Kočić proslavio nalazi se u srcu Bosanske Krajine u selu Kmećani kod Bronzanog Majdana, 45 kilometara zapadno od Banjluke. U Gomionici je 1880.godine primio monaštvo Gerasim Kočić, otac Petra Kočića, ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti