fbpx

“Krcko Oraščić – ostvarenje sna” - premijera 22.decembra

“Krcko Oraščić – ostvarenje sna” - premijera 22.decembra

Porodični spektakl “Krcko Oraščić – ostvarenje sna” doživeće svoju premijeru 22. i 23. decembra u Kombank dvorani. Čuvena bajka nemačkog pisca E.T.A. Hofmana koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će se realizovati u modernoj verziji.

Uigrani tim okupljen oko svetski priznate primabalerine i balet majstora Ašhen Ataljanc, uz scenario i režiju pozorišnog reditelja Marka Manojlovića, raskošnu scenografiju i specijalne efekte napraviće do sada neviđenu predstavu za decu u srpskoj produkciji. U ulozi Krcka naći će se mladi glumac Stevan Piale a devojčice Klare balerina I glumica Anisja Gavrilović.

Čuvenog koreografa Marijusa Petipa, koji će se u predstavi pojaviti kroz lik Klarinog dede, igraće naš veliki glumac Zoran Cvijanović, dok će svojim glasom predstavu obojiti talentovana Lena Stamenković učesnica Dečje pesme Evrovizije 2015. godine.

Klasična priča o borbi dobra i zla koja fascinira najmlađe dobiće novo savremeno ruho, uz spoj igre, muzike, sporta i glume. Više od 100 dece stvoriće pravu čaroliju na sceni.

Bajka prati 12-godišnju devojčicu koja od svog dede dobija na poklon drvenog lutka - Krcka Oraščića. Razmažena Klara koja se nadala da će joj deda pokloniti najmoderniji tablet, razočara se kada ugleda drvenog vojnika i u hiru ga baca. Deda tada odlučuje da uvede Klaru u tajanstvene svetove dobra i zla u kojima će devojčica prolaziti kroz mnoga iskušenja u njenom nastojanu da popravi polomljenog Krcka. U njima uz pomoć svemoćnog kristala Krcko oživljava, zli miševi prave pometnju i prete velikim bitkama, a da li će Klara kroz ljubav otkriti prave vrednosti saznaćemo do kraja ove neodoljive avanture.

Učesnici predstave su pored glavnih glumaca i polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc, počev od najmlađih pa do srednjoškolaca, profesionalni baletski igrači, mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik.

Predstavu koja će se realizovati u koprodukciji Kombank dvorane, Centra savremenog stvaralaštva – Mistria i Škole igre Ašhen Ataljanc, podržao je Sekretarijat za kulturu grada Beograda kao i Ministarstvo za kulturu Republike Srbije.

Podeli ovu vest

06/07/2015 0 comment

Početak setve oduvek je bio praznik u našem narodu. Jedan od najvažnijih događaja. Običaj je, recimo, u Bosni da "težak-baša" zakazuje početak setve. Tu čast ima najbolji domaćin u selu. Sve vere biraju jednog "težak-bašu". I – setva može da počne. Prvo se okadi seme. Onda se stavi u neku lepu torbu, a za nju zaveže komad olova - "da pšenica ...

06/03/2024 0 comment

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) je raspisala četvrti po redu Konkurs za izbor najboljeg turističkog sela u nameri da se ...

15/03/2024 0 comment

Hilandar je bio predmet posebne brige i pažnje svih Nemanjića, ali od svih njih, posle svetog Simeona i Svetog Save Hilandar je od Nemanjića (pored, ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

17/03/2024 0 comment

Bele poklade su u poslednju nedelju, odnosno dan uoči početka Časnog posta, i tad se pojede nešto od belog mrsa. Otud i naziv bele ili sirne. Sve ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti