fbpx

"Montevideo, Bog te video" prikazan u Kini

"Montevideo, Bog te video" prikazan u Kini

"Montevideo, Bog te video" prikazan je u subotu uveče na kineskoj televiziji u okviru selekcije "Najbolji filmovi" i našao se među 52 strana filma koje je kineska televizija ove godine odobrila.

U polučasovnoj studijskoj emisiji koja je bila posvećena srpskom filmu, višemilionskom auditorijumu je bila predstavljena Srbija, njen sport i kinematografija.

"Montevideo, Bog te video" je prošao strogu selekciju "China Film Group", jedinog ovlašćenog filmskog distributera stranih filmova u Kini, a potom i urednika ČTV6, najgledanije kineske televizije specijalizovane za filmski program.

Selekcija "Najbolji filmovi" prikazuje se od 1998. godine i ima zadatak da gledaocima predstavi najbolja strana ostvarenja.

Bjelogrlić je istakao da je to "neverovatan događaj, jer veliki holivudski producenti poslednjih godina ulažu ogromne napore da uđu na kinesko tržište i veoma im je teško pošto Kina ima kvote za holivudske filmove".

"Ovo je revolucionaran događaj koji otvara vrata srpskom filmu i kulturi ka ogromnom i važnom kineskom tržištu", dodao je reditelj.

"Montevideo, Bog te video" je prvi put kineskoj publici predstavljen tokom "Nedelje srpskog filma u Kini" i učestvovao je na Međunarodnom filmskom festivalu u Pekingu 2012.

Iste godine je proglašen za najbolji igrani film na Međunarodnom festivalu sportskog filma u Pekingu.

Podeli ovu vest

19/07/2013 0 comment

Opština Arilje, po drugi put organizuje sajam "Dani maline" - 19 i 20 jula 2013 godine. Dani maline će okupiti proizvođače i prerađivače maline i drugog jagodastog voća; distributere mehanizacije, ambalaže i opreme za voćnjake; distributere sredstava za zaštitu voćnjaka; banke i osiguravajuća društva; proizvođače i kupce; predstavnike ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti