fbpx

Kopaonik već spreman za zimsku sezonu, Rusi dolaze

Kopaonik već spreman za zimsku sezonu, Rusi dolaze

Kopaonik srpski zimski skijaški centar, spreman je za ovogodišnju sezonu, a za pojedine termine više nema mesta u hotelima!

Uveliko je u toku izgradnja najmodernijih šestosednih žičara sa haubom na lokacijama Gvozdac i Krčmar na Kopaoniku. To je novost koja raduje sve skijaše. Na ovoj planini je prošlogodišnja sezona trajala 138 dana, najduže na Balkanu, jer je samo ovaj zimski centar sve vreme imao snežne staze. Kopaonik je kompletno pokriven veštačkim sistemom za osnežavanje, što je spaslo prošlogodišnju sezonu i „prodalo" 125.000 skijaških karata.

Kao i prošle godine, još u avgustu je počela prodaja zimskih aranžmana. Zahvaljujući popustu od 15 odsto, koji je važio do 15. septembra, tek poneko mesto u hotelima može da se nađe u periodu od Svetog Nikole do Svetog Jovana.

- Rani buking je rekordan, kao i prošle godine - kaže Nikola Avram, direktor „MK Mauntin rizorta". - Srpski turisti sve ranije razmišljaju o skijanju, pa gotovo da nema mesta od Svetog Nikole do Nove godine. Poneko mesto može da se nađe u „Konacima" za „Ski-opening", koji je zakazan od 4. do 7. decembra.

Kopaonik je zabeležio i povećanje stranih turista od sedam odsto. Reč je o ruskim gostima. Avram kaže da ove godine očekuje još veći broj „baćuški" na skijama.

- Ruski gosti vole „Grand", kao i Crnogorci - kaže Avram.- Srpski turisti obično „okupiraju" u „Konake", a porodice „Anđelu". Slovencima je „Anđela" omiljena. Cene su iste kao lane, a najveće interesovanje vlada za januarski raspust i Sretenje.

Najjeftinije je zimovanje u „konacima", gde najam apartmana za dvoje košta od 45 evra u novembru i martu, a najskuplje u „Grandu", gde polupansion košta 69 evra po osobi u predsezoni, a najskuplje za Novu godinu, kada je 165 evra.

OTVARANjE SEZONE

PRVI „Ski-opening" organizovan je 2010. godine po ugledu na evropske ski centre, a sada je jedan od najpopularnijih događaja tokom zime. Paket od četiri dana tri noćenja na bazi polupansiona tokom „Ski openinga" košta 219 evra u hotelu „Grand" i 165 evra u „Anđeli". Gosti „MK Mauntin rizort" dobijaju gratis ski-pas.

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

17/04/2024 0 comment

Priroda je bila veoma darežljiva prema dolini Resave, darovala je lepotama i retkostima koje se retko sreću. Raspolaže predivnim pejzažima, zdravom ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti