LETNJI ODMOR NA VOJVOĐANSKI NAČIN

LETNJI ODMOR NA VOJVOĐANSKI NAČIN

Vojvođani svoju ponudu najlepših plaža, kupališta i bazena rado dele sa svojim gostima iz drugih delova Pokrajine, Srbije i drugih zemalja. Tu ponudu čine široke peščane plaže na obalama najvećih reka Dunava, Tise i Save, kao i obale mnogobrojnih jezera.

Dunav

Ukoliko se nalazite na obalama reke Dunav, preporučujemo da posetite:

Štrand je sigurno jedna od najpoznatijih plaža na Dunavu, ujedno predstavlja simbol Novog Sada i ima svoju dugogodišnju tradiciju. Posetiocima nudi širok spektar aktivnosti, zabave i razonode. Pored duge peščane plaže, nalaze se i travnate površine, brojni sportski tereni i zabavni sadržaji za decu. Takođe, Štrand nudi raznoliku ponudu kafića, barova i restorana te je popularno mesto i u večernjim satima.

U Bačkoj Palanci nalazi gradska plaža na obali Dunava koja je opremljena tuševima, kabinama, ležaljkama i trščanim suncobranima. Za sve ljubitelje sportskih aktivnosti, u blizini se nalazi Sportsko-rekreativni centar Tikvara sa halom i terenima na otvorenom.

Beočinska gradska plaža nalazi se na desnoj obali Dunava,. Prostrana peščana plaža može da primi oko 1.000 posetilaca, a pored uživanja na pesku, na raspolaganju su i travnate površine i restoran.

Gradska plaža u Čortanovcima, okružena je gustim šumama, na obroncima Fruške gore. Uređena i opremljena kabinama za presvlačenje, tuševima, letnjikovcima, dečijim igralištem i sportskim terenima.

Tisa- mirna ravničarska reka idealno je mesto za odmor u letnjim mesecima.

Idilična plaža u Kanjiži ima uređeno igralište, bazen za decu, sportske terene za odbojku, kao i izletište.

U neposrednoj blizini peščane plaže u selu Mol, nalazi se rekreacioni centar Tisin cvet, sa dečijim igralištem, restoranom-prenoćištem i terenima za razne vrste sportskih aktivnosti. Svakako ne manje značajne su: peščana plaža na Staroj Tisi u Čurugu, plaža Babatovo kod Elemira i peščana plaža kod Sente.

Sava

Najpoznatije plaže na reci Savi su: Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici (Brioni) i plaža 29. novembar.

Jezera

Na vojvođanskim jezerima, uživaćete na mirnim i tihim ravničarskim vodama, čije će turističke mogućnosti zadovoljiti i najprobirljivije turiste: Zobnatičko jezero (Bačka Topola), jezero Provala (opština Bač) jezero Bruje (Erdevik), jezero Peskara (Zrenjanin), jezero Tikvara (Bačka Palanka).

Sasvim drugačiju ponudu imaju bazeni i akva parkovi – turistička gužva, zabava i razonoda su im glavne karakteristike. Veliki broj mladih ljudi, gotovo svakodnevno ovde provodi svoje slobodno vreme.

Dečiji raj – Petrolend

Petrolend je najveća, do sada izgrađena, turističko-zabavna atrakcija u Srbiji, i predstavlja jedan od najmodernijih akvaparkova u širem okruženju. Usaglašen je sa potrebama svih generacija, što ga čini idealnim za porodične posete.

Nudi široku ponudu, od običnih bazena, preko bazena sa toboganima, talasima, vodenim masažama, do bazena koji su namenjeni samo deci.

petroland4 1200x700

Turistički kompleks Horizont – Surduk, predstavlja kompleks od pet otvorenih bazena, sa brojnim sadržajima.

Turističko naselje „Relax“, smešteno je u mirnom ambijentu, u Kovačici, udaljeno je svega 45 km od Beograda, 100 km od Novog Sada. Ovde možete uživati u otvorenim i zatvorenim bazenima, kao i dodatnim sadržajima.

Karlovačko ostrvo (Maldivi, Majmunsko ostrvo), naziv je spruda sa predivnim peščanim plažama, koji se pri niskom vodostaju pojavljuje tačno preko puta Sremskih Karlovaca.

Podeli ovu vest

18/05/2019 0 comment

PREDEJANE je varošica koja se nalazi u južnoj Srbiji između Niša i Vranja na putu od Soluna ka Beogradu poznatijem kao E75 koji spaja ...

25/07/2019 0 comment

Letnjikovac generala Jovana Belimarkovica, kraljevog namesnika za vreme maloletstva kralja Aleksandra Obrenovica, je pored vrnjacke Crkve, najstariji ...

29/09/2019 0 comment

Na 23 km od Kanjiže ušuškalo se Totovo selo, prava oaza zelenila i tišine. Postanak naselja, o čemu svedoči njegov naziv, je u ...

20/09/2019 0 comment

     U bilo koje doba godine park prirode Palić nudi nešto novo, neponovljivo, inspirativno. Fotografima, mnogobrojnim ...

17/10/2019 0 comment

Zlatibor je od davnina poznat kao mesto gde ljudi dolaze po zdravlje, odmor i okrepljenje, mesto čistog vazduha, netaknute prirode i nepreglednih ...

24/09/2019 0 comment

„Skadarlijska promenada“ je manifestacija koju Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije organizuju u Skadarliji ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!