fbpx

Gastronomija

Suve šljive su simol Šumadije, a slanina je prisutna u mnogim specijalitetima srpske kuhinje. Ovaj način kombinovanja je poznat još iz srpske srednjovekovne kuhinje.Odlična ideja…
Koliko je zdrav spanać,govori podatak da u sto grama ima čak 1.400 miligrama mineralnih sastojaka, predstavlja hranu izbora tokom cele godine za zdrave krvne sudove…
Za ovo jelo potrebne su vam suve paprike od venca, srednje veličine. Skinite paprike sa kanapa, nožem odsecite oko drške, u krug, očistite od semenki,…
Umesto mučnog zbrajanja grama ugljenih hidrata, belančevina i masnoća, počnite da mislite o spektru duginih boja na svom tanjiru. Da li ste se ikad zapitali…
Kolač sa jabukama  i mladim sirom se može jesti i topao ali dobar je i hladan. Prijatno! Sastojci: Za testo: 150 g maslaca 300 g…
Zlatibor je poznat po bogatoj gastronomskoj ponudi, tako da ovaj recept za sočne šnicle jeste pravo gurmansko zadovoljstvo. SASTOJCI: 4 svinjske šnicle, 4 krompira, 4…
Slankamen  je naseljeno mesto u Sremu.  Slankamen je između ostalog poznat po banji, ribljim specijalitetima, vinu i lepim plažama.Evo recepta za čuveni riblji specijalitet! Sastojci…
Ovo jelo je jedno od najpoznatijih u Istočnoj Srbiji, koja se ističe svojim prirodnim lepotama, etničkom raznovrsnošću, ukusnim specijalitetima. Potrebno je: 1 pile, kašika brašna,…
Ljute papričice su dostupne tokom cele godine, neophodan su začin gurmanskim jelima, ili se služe uz jelo, izazivju suze i vatru u ustima. Jedna od…
Dajte čoveku ribu i nahranićete ga za jedan dan. Naučite ga da peca i nahranićete ga za ceo život. Pokažite mu kako da je pripremi…
Spoj ukusa čokolade i pomorandže je oduvek bio izazov i u potrazi za idealnim receptom mi vam predlažemo da napravite ovu lepu,domaću ,kremastu tortu, koja…
Ovo je čuveni specijalitet Prijepoljsko-Limskog kraja, zdrava hrana koju kroz vekove spremaju domaćice u ovom kraju.Ovo jelo je pomalo zaboravljeno, ali iskusne domaćice u selima…
Strana 69 od 110
22/01/2015 0 comment

Vlaški sir je od davnina izuzetno cenjen proizvod, pravi mlečni specijalitet, koji je u srednovekovnoj Srbiji bio skuplji i od mesa. Evo kako da ga jednostavno pripremite za posluženje na tradicionalan način. 400 g vlaškog mladog sira (kuvanog)200 ml ...

24/04/2025 0 comment

Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: dobra krava, koja daje do 20 l mleka zelena livada sa čistim izvorom i ...

30/11/2025 0 comment

Podno Divčibara, uz čistu reku Skrapež, nalazi se uređena i živopisna varoš Kosjerić, koji sa svojim prelepim selima i kulturno-istorijskom baštinom ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti