fbpx

Kusturica gradi dinarske kuće na gori Romaniji!

Kusturica gradi dinarske kuće na gori Romaniji!

Nakon Mećavnika i Andrićgrada, Emir Kusturica pravi etno-selo i na Romaniji! On je nedavno posjetio opštinu Sokolac i odabrao lokaciju na Ravnoj Romaniji, 250 metara od magistralnog puta Sarajevo - Sokolac - Zvornik - Beograd.

Mašine su već na ovom terenu i otpočeti su zemljani radovi, koje izvodi preduzeće „Andrićgrad" iz Višegrada
O projektu koji ima za cilj otvaranje svijetu prelepih planinskih prostora u kojima se uspjela sačuvati iskonska ljepota, netaknuta priroda i zdrava životna sredina Kusturica je za RTRS rekao:

"Riječ je o dinarskoj kući, različitim tipovima dinarske kuće, od zapadnobosanske, kninske, pa do onih koje sežu sve ovamo do Zlatibora, prema bugarskoj granici. Naša drvena kuća je kulturno blago. A u slučaju Mećavnika pokazalo se da može da bude i veoma unosan turistički biznis. Nadam se da ćemo dovesti čitavu stvar do ugovora, kojim ćemo napraviti jedan paritet između opštine i države Republike Srpske i moje firme, koja bi povela taj posao".

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti