fbpx

Mladi "Orlovi" moćni u Belgiji - tri gola za pobedu!

Mladi "Orlovi" moćni u Belgiji - tri gola za pobedu!

Mlada reprezentacija Srbije slavila 3:0 u važnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. u Češkoj.

Izabranici Radovana Ćurčića savladali su Belgiju u gostima 3:0 i na odličnom su putu da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine.

Za to im je potrebno još samo malo - tri boda iz poslednje dve utakmice biće dovoljna za baraž, a remi ili pobeda u Italiji verovatno bi značili prvo mesto i direktan plasman na završni turnir.

Do kraja kvalifikacija "orlići" će igrati protiv Italije (5. septembra) i Severne Irske (9. septembra). Obe u gostima.

Trenutno stanje na tabeli je: 1. Srbija 13 bodova, 6 utakmica, 2. Beligija 13/7, 3. Italija 12/6, 4. Kipar 6/6, 5. Severna Irska 3/7.

Sjajnom partijom u Belgiji reprezentativci Srbije do 21 godine su ove srede osvetili seniore i istim rezultatom kojim su "orlovi" poraženi u Beogradu slavili u veoma važnoj utakmici.

Dvostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović, a jedan gol postigao je Darko Brašanac.

Već u 11. minutu "orlići" su poveli i od tog trenutka sigurnom igrom u odbrani čuvali prednost, koja je značajno povećana na 3:0 za samo 10 minuta igre u drugom poluvremenu.

Mitrović je prvo odlično reagovao glavom na centaršut Filipa Kostića iz kornera, a u toj akciji posebno se istakao fizičkom dominacijom u duelu sa Dinom Arslanagićem koji nije uspeo da ga omete. Napadač Anderlehta je ostao "ukopan" u mestu i precizno šutirao sa ivice peterca.

I drugi pogodak postignut je glavom, a strelac je bio Darko Brašanac na centaršut Miloša Jojića sa desne strane. Ovaj put iz igre, ne iz prekida.

Slična akcija viđena je samo tri minuta kasnije, u 56, kada je ponovo Kostić asistirao Mitroviću. Sa leve strane je poslao oštru loptu u peterac, a tamo je popularni "Mitrogol" sačekao na drugoj stativi i lagano sproveo u mrežu za velikih 3:0.

Pored Mitrovića, iz seniorske reprezentacije Ćurčić je za ovaj meč dobio i Filipa Đuričića i Miloša Jojića, koji su takođe bili na terenu od prvog minuta.

BELGIJA: Kusemans - Ngava, Arslanagić, Denajer, De Bok - De Sart - Azar (77. Vanaken), Prat, Mpoku (58. Bruno), Fereira-Karasko (67. Oriđi) - Batšuaji.

SRBIJA: Dmitrović - Petković, Spajić, Vitas, Nem. Petrović - Čaušić, Brašanac - Jojić (77. Kovačević), Kostić (84. Đurđević), Đuričić - Mitrović (89. Pešić).

Medije

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti