Plivanje čuva vaše zdravlje

Plivanje čuva vaše zdravlje

Nema boljeg načina za održavanje kondicije i vođenje zdravog života od redovnog, makar i rekreativnog bavljenja sportom, ocena je koju su odavno dali stručnjaci širom sveta. A sport koji je, po mišljenju većine njih najkorisniji za zdravlje, očuvanje kondicije i skladan psiho-fizički razvoj čitavog organizma je - plivanje. Ono opušta, blagotvorno deluje na psihu, kardio-vaskularni sistem, pluća, razvoj mišićnog i zglobnog aparata, pomaže pri otklanjanju ili ublažavanju deformiteta kičmenog stuba i drugih obolenja... Zato se ova aktivnost preporučuje svima, bez obzira na pol i godine.

Voda stvara otpor i tako pomaže vašem telu prilikom vežbanja u vodi. Ovo je vrlo pogodno za starije ljude i ljude koji imaju probleme sa mišićnim oboljenjima ili bolestima zglobova.

Kad plivate uvek počnite sporije, te pojačavajte intenzitet kako vam se telo navikava i prilagođava plivanju. Možete početi sa plivanjem slobodnim stilom, pa se zagrejte prsnim plivanjem i drugim zahtevnijim plivačkim tehnikama. Pametno je reći svom doktoru da nameravate početi sa plivanjem. Razmislite s vremenom o intenzivnijim vežbama kao što je vodeni aerobik, koji je odličan za mišiće vaših ruku i bedara,a ujedno vam ubrzava i ritam srca.

Napravite fleksibilan raspored koji ćete lako uskladiti sa ostalim obavezama. Kad započnete, plivajte barem 30 minuta. Time ćete izvući najviše iz vežbe. Zapravo medicinska istraživanja su pokazala da je bolje da plivate u kraćim vremenskim blokovima, a pomoći će vam da vam ne dosadi rutina.

Vrlo je važno razmisliti o svojoj plivačkoj tehnici, da li znate pravilno da plivate? Uzmite vremena da naučite. Naučite pravilno da plivate nekoliko različitih stilova kao što je prsno ili leđno plivanje. Ovo će povećati učinak plivanje.Probajteda uđete u rutinu, plivajući s jedne strane na drugu menjajući stilove, tako da vam vežbe budu raznovrsnije i zanimljive. Probajte da otkrijete šta vam najviše odgovara i radite kombinacije laganijih treninga sa onim težim. Samo redovno plivajte i ne pronalazite izgovore za izbegavanje treninga.

Dosta je važno imati odgovarajuću plivačku opremu, a to znači oblačenje jednodelnog kupaćeg kostima i plivačkih naočara . Nekad je ljudima i to dovoljno da odustanu od plivanja, ali nemojte se obeshrabriti, vi ste tamo da bi vežbali i s vremenom ćete se osećati bolje i izgledati bolje. Suština svega je da krenete i vežbate, čak i ako nikad niste naučili da plivate , samo zapamitite da je to najbolji oblik vežbe na svetu, a i brčkanje u vodi je uvek zabavno. Uskoro ćete se osećati i izgledati bolje

Podeli ovu vest

25/12/2017 0 comment

Skoro da je  nepoznat van Grčke, ovaj živahni pas, obdaren istančanim njuhom, je izvrstan gonič na nepristupačnom terenu. Grčki gonič proganja sve vrste divljači, sam ili u malim čoporima. Lavež mu se daleko čuje. Snažan, energičan i živahan, ovaj pas ima duguljastu glavu sa slabo naglašenim stopom i sa pravim prednjim delom. Pas ...

10/11/2017 0 comment

Godinama već jedan od najdražih, ako ne i najdraži komad sezone, jesu pletene haljine.Tople su, udobne i veoma lako se kombinuju sa obućom koju ...

11/10/2017 0 comment

 Tradicija i negovanje vokala je najšira i najzanimljivija oblast muzičke tradicije užičkog kraja, a ispoljava se kao jednoglasno i ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!