fbpx

"Ogrlica od bisera" peti put pred zlatiborskom publikom

"Ogrlica od bisera" peti put pred zlatiborskom publikom

U okviru manifestacije „Zlatiborsko kulturno leto“ vokalni sastav „Ogrilca od bisera" predstavio je 18.jula svoj bogati repertoar na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Članice ovog ansambla, njih 14, uz muzičku pratnju harmonike Boška Perića i specijalnog gosta Ivicu Stančića, od srca su pevale zlatiborskoj publici.

Koncert je počeo pesmom „Hvalila se", a zatim su sledile numere „Ogrlica", „Obraše se vinogradi", „Ajde Jano", „Ja sam ja Jeremija", „Đurđevdan", „Pariski lokal" i druge. Publika je po prvi put mogla da čuje i pesmu „Srpske vile", koja na Dan pobede emitovana na Crvenom trgu u Moskvi.

Specijalni gost večeri bio je Ivica Stančić, voklani solista RTS-a i redovni profesor na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. “Večeras ću se predstaviti publici Zlatibora na ovoj svetskoj sceni pesmama koje su obeležile vreme prave izvorne muzike“, rekao je Stančić, a zatim su usledile pesme „Stanite dani, stanite noći“, „Zapevajmo“ i pesma koja je uvrštena u 60 najboljih pesama RTS-a „Ružo rumena“.

Vokalni sastav “Ogrlica od bisera” ogranak je nekadašnjeg ansambla “Đerdan” i narodnu pesmu neguje već 12 godina. Jedinstven je po tome što ga ne čine profesonalne pevačice, već je reč o ženama koje vole da pevaju i to odlično rade, a medju njima su doktorke, farmaceuti, ekonomisti i trgovci. Nastupi ovog ansambla zasnovani su na druženju uz pesmu. Grupu trenutno vodi Jasna Vasiljević Milanović, ćerka istaknute umetnice Mire Vasiljević koja je bila jedan od osnivača ansambla “Đerdan”.

„Publika je bila divna. Toliko smo uživale na ovom koncertu, a i okupljeni uz našu pesmu. Stvarno je ove večeri bilo prelepo na Kraljevom trgu", istakla je Jasna Vasiljević Milanović.

ogrlica od bisera2

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti