fbpx

Leskovački letnji festivali - takmičenje mladih saksofonista

Leskovački letnji festivali - takmičenje mladih saksofonista

22. Juna 2021. godine je drugu godinu za redom u okviru manifestacije "Leskovački letnji festivali 2021", priređeno veče saksofonista pod nazivom "LE SAKS FEST", sa revijalnim nastupima poznatih saksofonista našeg grada, a pored revijalnog dela, po prvi put organizovano je takmičenje za mlade saksofoniste iz cele Srbije do 18 godina starosti.

 Takmičenje je pratio i ocenio stručni žiri u sastavu: Bratislav Đorđević – Backo, Dimitrijević Rade - Raca, iz Leskovca, kao saksofonisti sa preko 40 godina iskustva i Ristić Predrag, profesor muzike u srednjoj muzičkoj školi "Stanislav Binički" u Leskovcu.

 Ovogodišnji dobitnici nagrada su:

 I mesto – Dušan Stanojević iz Jagodine

II mesto – Lazar Alimpijević iz Jagodine

III mesto – Jovan Arivović iz Pirota

 Prvu nagradu u iznosu od 20.000 dinara obezbedila je mesara "MK" iz Leskovca, a van konkurencije je najmlađi učesnik takmičenja, Petar Živković iz Leskovca (2010. godište) kojeg je Turistička organizacija grada Leskovca nagradila vikendom u Sokobanji.

 Celovečernji program i nastup saksofonista u revijalnom i takmičarskom delu programa pratio je renomirani leskovački orkestar "Južnjaci" iz Leskovca.

saksofon fest 1 1 800x635

Podeli ovu vest

22/09/2021 0 comment

Šumadijski ovčar -zmaj, silvan, vučijak,kako ga još nazivaju,smatra se jednom od najstarijih rasa u regionu koja možda potiče od antičke persijske rase i vremenom se koristio kao pastirski pas, lični čuvar, čuvar imanja, lovac i ratni pas. Po građi ima sličnosti sa vrstama sibirskih ovčara i sa samarićanskim mastifom sa Urala, te postoje ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

18/08/2021 0 comment

Svetski tamburaški festival Tamburica fest, održava se u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi od 19. do 21. avgusta. Tamburica fest ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti