fbpx

"ARLEMM" u Arilju - koncerti,čari seoskog turizma i mnoga iznenađenja

"ARLEMM" u Arilju - koncerti,čari seoskog turizma i mnoga iznenađenja

Ariljska letnja muzička manifestacija "Arlemm" biće organizovana peti put za redom u tom gradu od 20. jula, trajaće do 3. avgusta, a publika će uživati u koncertima u nesvakidašnjem ambijentu na otvorenom.

Prema rečima člana organizacionog odbora Dragutina Mladenovića, cilj ovog kulturnog dešavanja nije samo promovisanje muzike već da se pruži šansa mladima i deci od pet do osam godina da se upoznaju sa klasičnom i duhovnom muzikom.

- Radićemo dve sedmice sa mališanima iz zemlje i regiona i svima koji budu zainteresovani, a 1. odnosno 2. avgusta ćemo zaokružiti priču gostovanjima Slobodana Trkulje, Jovana Kolundžije, Lene Kovačević u porti crkve Svetog Ahilija - rekao je on danas Tanjugu dodajući da će, takođe, biti priređene izložbe i filmske projekcije.

"Arlemm" art festival, ističe Mladenović, svojim programom nudi čitav spektar instrumenata sa kojima će se deca upoznati - violinom, vilončelom, klavirom, a sa njima će raditi vrhunski pedagozi koji će boraviti u Arilju tokom trajanja manifestacije.

- Sve što radimo, radimo iz ljubavi prema ovom kraju, ovo je jedinstveno kulturno dešavanje i važno je da se održava u jednom malom mestu, daleko od kulturnih centara - ocenio je on.

Mladenović je izrazio očekivanje da će festival okupiti veliki broj posetilaca i podsetio da je ove godine "Arlemm" dobio priznanje od Privredne komore Srbije kao najbolja mlada manifestacija.

"Arlemm" organizuju organizacioni odbor i opština Arilje, a podršku festivalu daju Ministarstvo kulture, kao i brojni donatori, a ove godine će biti zatvoren koncertom Divne Ljubojević.

Sve zainteresovane posetioce pratećih programa i koncerata u okviru "Arlemma" očekuju i brojni zanimljivi turistički sadržaji. Posetioci mogu uživati u čarima seoskog turizma, obići crkve i manastire iz 13. veka.(Tanjug)

Podeli ovu vest

18/02/2015 0 comment

Na današnjem Ušću nekada se ulivao još jedan vodotok. Dunavac bah ili Dunavski potok postojao do izgradnje železničke pruge 1884. godine. Običaj da svoj grad predstavljamo kao mesto na ušću dve reke odavno je ustaljen u Beogradu. Međutim, nije oduvek bilo tako. Do pretposlednje decenije 19. veka ovde se ulivala još jedna reka. Doduše, znatno ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

11/04/2024 0 comment

Ručno pletene čarape, ukrašene ornamentima, dvopređenim šarama, deo su naše istorije, opšte i pojedinačne, naše podsvesti i našeg bića.Predmet ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti