fbpx

"ARLEMM" u Arilju - koncerti,čari seoskog turizma i mnoga iznenađenja

"ARLEMM" u Arilju - koncerti,čari seoskog turizma i mnoga iznenađenja

Ariljska letnja muzička manifestacija "Arlemm" biće organizovana peti put za redom u tom gradu od 20. jula, trajaće do 3. avgusta, a publika će uživati u koncertima u nesvakidašnjem ambijentu na otvorenom.

Prema rečima člana organizacionog odbora Dragutina Mladenovića, cilj ovog kulturnog dešavanja nije samo promovisanje muzike već da se pruži šansa mladima i deci od pet do osam godina da se upoznaju sa klasičnom i duhovnom muzikom.

- Radićemo dve sedmice sa mališanima iz zemlje i regiona i svima koji budu zainteresovani, a 1. odnosno 2. avgusta ćemo zaokružiti priču gostovanjima Slobodana Trkulje, Jovana Kolundžije, Lene Kovačević u porti crkve Svetog Ahilija - rekao je on danas Tanjugu dodajući da će, takođe, biti priređene izložbe i filmske projekcije.

"Arlemm" art festival, ističe Mladenović, svojim programom nudi čitav spektar instrumenata sa kojima će se deca upoznati - violinom, vilončelom, klavirom, a sa njima će raditi vrhunski pedagozi koji će boraviti u Arilju tokom trajanja manifestacije.

- Sve što radimo, radimo iz ljubavi prema ovom kraju, ovo je jedinstveno kulturno dešavanje i važno je da se održava u jednom malom mestu, daleko od kulturnih centara - ocenio je on.

Mladenović je izrazio očekivanje da će festival okupiti veliki broj posetilaca i podsetio da je ove godine "Arlemm" dobio priznanje od Privredne komore Srbije kao najbolja mlada manifestacija.

"Arlemm" organizuju organizacioni odbor i opština Arilje, a podršku festivalu daju Ministarstvo kulture, kao i brojni donatori, a ove godine će biti zatvoren koncertom Divne Ljubojević.

Sve zainteresovane posetioce pratećih programa i koncerata u okviru "Arlemma" očekuju i brojni zanimljivi turistički sadržaji. Posetioci mogu uživati u čarima seoskog turizma, obići crkve i manastire iz 13. veka.(Tanjug)

Podeli ovu vest

30/04/2021 0 comment

Prvo obojeno jaje zove se čuvarkuća i ono se ostavlja na stranu i čuva do idućeg Vaskrsa. Postoji verovanje da ovo jaje ukućanima čuva zdravlje i imetak.U nekim krajevima čuvarkuća se čuva do Đurđevdana, kada se potapa u vodu kojom se ukućani umivaju za zdravlje. U Makedoniji i na Kosmetu se tim jajetom, još vlažnim od boje, natrljaju lica deci uz ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti