fbpx

Marija Karan će igrati u filmu o Tesli

Marija Karan će igrati u filmu o Tesli

Mlada i poznata srpska glumica , Marija Karan će se pridružiti Branku Tomoviću, Mirjani Karanović i Hristini Popović, ekipi, koja je do sada "bukirana", za film o srpskom geniju Nikoli Tesli, koji namerava da režira Amerikanac Majkl Anton.

Prema zamisli reditelja, Marija Karan će tumačiti izmišljeni lik Brake, koja, zapravo, simbolizuje osećanja mnogih žena koje su bile očarane šarmom Nikole Tesle.
"Jedva čekam da počnem da snimam film o našem najistaknutjem naučniku. Majkl Anton je napisao scenario koji je autentičan i iskren. Dopada mi se što je imao potrebu da razume važnost Teslinog porekla, kao imigranta u Americi koji je uprkos svim problemima ostao svoj i tvrdoglavo uporan. Ovo nije tipičan američki film", izjavila je 31-godišnja Marija Karan.
Marija će igrati Braku, lik zasnovan na nekoliko žena koje su postajale u stvarnom životu.

Reditelj objašnjava:

"U svom istraživanju o Tesli otkrio sam da je kod njega postojao veliki sukob kad je reč i braku ili romantičnim odnosima uopšte. Smatrao je da takvi odnosi predstavljaju veliku smetnju koja pred pronalazača postavlja prepreke ostvarivanju njegovog najvišeg potencijala. Bez obzira na to, njegov izgled i slava činili su ga predmetom interesovanja brojnih žena, ali izgleda da on nikada nije promenio svoj stav. Braka je jedan od samo nekoliko izmišljenih likova koje sam uvrstio u film jer predstavlja sve one žene koje je Tesla tokom celog svog života odbijao zbog svoje nepokolebljive posvećenosti nauci".
Reditelj je dodao da će u film ubaciti i period Teslinog života kada je bio najranjiviji, odnosno odmah posle majčine smrti, kada je boravio u Gospiću.
"Odnos je slučajan i ni Braka ni Tesla ne insistiraju na njemu. Njegov dalji razvoj biva naglo prekinut, što odslikava samu Teslinu prirodu", kaže reditelj.

Posle igranja u nekoliko domaćih serija i filmova, Marija Karan je otišla u SAD, gde je glumila u nekoliko filmova sa čuvenim "facama", kao što su Žan Klod van Dam, Entoni Hopkins, Rudžer Hauer...
Zanimljivo, već je glumila sa Brankom Tomovićem, koji će u filmu o Tesli igrati - Teslu. Njih dvoje su učestvovali u britanskoj drami "Taxi Man".

"Sigurna sam da je Branko savršen izbor za glavnu ulogu. Njegov talenat i dosadašnja karijera to potvrđuju", kaže Marija Karan.

 

Podeli ovu vest

16/02/2015 0 comment

Matica srpska u Novom Sadu obeležava 189. godišnjicu osnivanja tradicionalnom Svečanom sednicom na kojoj će biti održana beseda i uručena Zmajeva nagrada za poeziju. Besedu "Znamenja Drugog srpskog ustanka" održaće dr Radomir J. Popović, a Zmajevu nagradu za najbolju pesničku knjigu objavljenu na srpskom jeziku protekle godine primiće Gojko ...

06/03/2024 0 comment

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) je raspisala četvrti po redu Konkurs za izbor najboljeg turističkog sela u nameri da se ...

15/03/2024 0 comment

Hilandar je bio predmet posebne brige i pažnje svih Nemanjića, ali od svih njih, posle svetog Simeona i Svetog Save Hilandar je od Nemanjića (pored, ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

17/03/2024 0 comment

Bele poklade su u poslednju nedelju, odnosno dan uoči početka Časnog posta, i tad se pojede nešto od belog mrsa. Otud i naziv bele ili sirne. Sve ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti