fbpx

Debeljačka jezera - vrhunski reviri Srbije

Debeljačka jezera - vrhunski reviri Srbije

Debeljačka jezera se nalaze u južnom Banatu, nedaleko od samog centra Debeljače. Kompleks revira čini pet jezera od kojih su četiri kultivisana i uredjena po svim merilima takmičarskih voda. Ovo su veštačka jezera nastala u starom glinokopu, koji se vremenom ispunio vodom, a zahvaljujući domaćinskom gazdovanju i redovnom poribljavanju, sada je ovo izuzetno bogata voda, sa uredjenim prilazima lovnim mestima, kao i bogatom dopunskom ponudom. To stari „Bager" svrstava u red vrhunskih revira, koji i najzahtevnijim ribolovcima uvek pružaju maksimum.

TAKMIČARSKO JEZERO
Debeljačka jezera praktično čine tri vode. Jezero 3 namenjeno je sportskom ribolovu i na njemu se listom odvijaju takmičenja u lovu na šarana i amura, kako ligaška tako i nadmetanja po kup sistemu. Zato na jezeru postoje 22 uredjena mesta za ribolov, odnosno deset boksova za takmičarski ribolov.
Jezero je nepravilnog, pravougaonog oblika, površine od tri hektara. Dno revira je tvrdo, glinovito sa dosta platoa na kojima se riba hrani i pored kojih prolazi.
Obale jezera su obrasle trskom, a na svakoj poziciji za ribolov zasadjene su vrbe koje prave hlad tokom sunčanih dana.
Treba li pominjati da su mesta čista i dovoljno prostrana, sa čvrstim prilazom?
U jezeru ima 14 tona šarana težine od tri do 21,2 kilograma. Zahvaljujući redovnom poribljavanju, veliki ulovi nisu retkost, tako da često padnu i „brke" preko 20 kilograma. Pored šarana, tu je i tona krupnog amura. Na jezeru se primenjuje striktan sportski režim ribolova: „Uhvati i pusti".
Na samo nekoliko desetina metara od vode uredjen je parking prostor, a gotovo na samoj vodi nalazi se i restoran sa bogatom ponudom specijaliteta od ribe, čuvenim madjarskim gulašem i jelima sa roštilja.
Na jezeru postoje idealni uslovi za pecanje i danju i noću, što omogućava organizovanje profesionalnih takmičenja koja mogu da traju danonoćno.

MALO I VELIKO JEZERO
Jezero 3a, ima površinu od 0,7 hektara i na njemu postoji 30 uredjenih pozicija za ribolov. Iako je površinski malo, ovo jezero može mnogo da ponudi ribolovcima, jer je voda poribljena sa pet tona babuške, tonom šarana veličine ispod četiri kilograma, te sa 500 kilograma amura ispod četiri kilograma. Po ceni dnevne dozvole moguće je odneti neograničenu količinu ulovljene babuške, dok se svi ulovi šarana plaćaju po aktuelnom cenovniku za kilogram ulovljene ribe.
Jezero je lepo uredjeno, sa razudjenim pojasevima trske na obalama jezera. Nedaleko je restoran, kao i parking prostor.
Veliko jezero – Jezero 4, površine pet hektara, takodje je vrhunska voda, sa 58 pozicija za ribolov. Ovo jezero je poribljeno sa pet tona babuške i dve tone konzumnog šarana, težine ispod četiri kilograma.
Po ceni dnevne dozvole može se odneti sve što se ulovi – u neograničenim količinama.
Više je nego očigledno da je Debeljačkim jezerima posvećeno mnogo pažnje.
Upravo zato revir može mnogo da pruži, kako sportskim ribolovcima, tako i vrhunskim takmičarima. Rečju, ovo je revir koji zaslužuje pažnju svakog ribolovca.

debeljacka jezera3

 

KAKO DO TAMO?
Ribolovni revir „Debeljačka jezera" udaljen je oko 40 kilometara od Beograda.
Do njega se dolazi putem preko Pančeva, Kačareva i Crepaje ili, pak, Zrenjaninskim putem preko Opova. Na samu vodu se dolazi čvrstim putem.

ŠTA SE I KAKO PECA?
U Jezeru 3 ima 14 tona šarana težine od tri do 21,2 kilograma i tona krupnog amura (važi „Uhvati i pusti");

u Jezeru 3a ima oko pet tona babuške, tona šarana (ispod četiri kilograma) i 500 kilograma amura (ispod četiri kilograma) – moguće kupiti ulovljenu ribu;

u Jezeru 4 ima pet tona babuške i dve tone konzumnog šarana (težine ispod četiri kilograma) – moguće kupiti ulovljenu ribu.
Postoje svi uslovi za noćno pecanje.
OCENA: 100

DODATNA PONUDA
S obzirom na to da se revir nalazi u širem centru Debeljače, gotovo sve je na dohvat ruke. Na obali se nalazi ugostiteljski objekat, sa širokom ponudom alkoholnih i bezalkoholnih pića, te menijem sa jelima od ribe, raznih vrsta mesa sa roštilja i tradicionalnim gulašem, koji je specijalitet kuće. Cene u restoranu su vrlo prijemčive!
OCENA: 90

CENE
Poludnevna dozvoja za ribolov na Debeljačkim jezerima važi od 12 h, a košta 250 dinara. Dnevna staje 500 dinara, a po istoj ceni može da se kupi i noćna.

Dozvola „noć/dan" košta 900 dinara;

„dan/noć/dan" – 1.300 dinara;

za 48 sati – 1.600 dinara;

za tri dana i dve noći – 2.000 dinara.

Mesta za ribolov se mogu rezervisati putem telefona: 063/493-758.

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

15/04/2024 0 comment

Podno planine Ozren, na blizu 1.500 metara nadmorske visine, svilo je svoje gnezdo Tičije polje. Ovo mesto, 12 kilometara udaljeno od Brodareva, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti