fbpx

Internacionalna kuhinja

Doboš torta je jedna od najpoznatijih torti na svetu. Izumeo ju je poznati mađarski kuvar Jožef C. Doboš, 80-ih godina 20. veka. Bio je vlasnik…
Šatobrijan je jedno od najpoznatijih svetskih jela. Ime je dobio po francuskom piscu i diplomati Fransoa Rene de Šatobrijan. Njegov lični kuvar je smislio ovo…
Vjeruje se da marcipan potiče iz Persije (Irana) i da su ga u Evropu doneli Turci, ali ipak postoji nadmetanje Mađarske i Italije oko porekla.…
Ovo je ukusno,zanimljivo jelo, način da piletinu pripremite na nov način.Maslac i začini čine ovo jelo posebnim jelo. Potrebno je:  2 komada pilećih prsa solimunov sokulje…
Ovaj recept za čuveni "čizkejk" je jednostavan, a ujedno i takav da će kolač biti baš kao što ga pripremaju u najboljim restoranima,sa sastojcima koji…
Potrebno je: 500 g pene  testenine, 400 g šunke, 400 g šampinjona ZA BEŠAMEL SOS 500 ml mleka, 100 g brašna, 50 g putera, so,…
Nadevene piroške prilično su zasitne, pa nećete pogrešiti ako ih, osim za predjelo, uzmete u obzir i kao ideju za glavno jelo. Pirozhki će biti…
Grčki kadaif će svakako da proba svaki naš turista koji poseti neko letovalište, to je njihov nacionalni kolač koji vekovima spremaju,a poreklom je iz Palestine.Veoma…
Ovaj neobični recept će vam se dopasti, jer je losos pripremljen na ovaj način sočan i veoma ukusan. Pomešajte šećer, so i biber i smesu…
Ako želite da zadivite goste i spremite nešto drugačije, ovaj slatkiš koji predlažemo je način da se isprobate u flambiranju i prilika da napravite odličan…
Grčka hrana je divna mešavina orijentalnih i evropskih jela, kuvanih različitim metodama, od pržene do spremane na pari. Grčka hrana je ukusna i lako se…
U domaćim i restoranima širom sveta, Cezar salata je jedna od najpopularnijih, a kuvari se za prestiž takmiče u zavisnosti od toga kakav preliv ili…
Strana 4 od 6
31/05/2013 0 comment

Sastav: 130 g mlevenih lešnika200 g šećera80 g brašna4 jaja170 g maslaca30 ml slatke pavlake1 limun za preliv130 g šećera u prahu za preliv30 g meda1 prašak za pecivo1 kašika vode za preliv Način pripreme: Mikserom umutiti maslac, dodati jedno po jedno ...

12/11/2024 0 comment

Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti