fbpx

Uz grožđe budite zdravi i vitki

Uz grožđe budite zdravi i vitki

U Srbiji je uveliko počela berba grožđa. Naša zemlja je bogata vinogradima, ovo čarobno voće u raznim krajevima zemlje daje vrhunska vina po kojima smo na svetskoj vinskoj mapi sve više poznati. Iskoristite nastupajući period i jedite grožđe da poboljšate svoje zdravlje i ako je potrebno smanjite telesnu težinu.

Ovo osvežavajuće bobičasto voće najčešće jedemo čim sazri ili kada je potpuno osušeno i formirano u slatke grožđice koje se koriste i u pripremi raznih slatkih i slanih jela. Od grožđa se pripremaju ukusna vina koja osvežavaju i doprinose očuvanju zdravlja organizma.

Grožđe ima velike nutritivne i dijetetske vrednosti i zahvaljujući svojim svojstvima deluje kao prirodni lek za organizam.

Ovo voće bogato je flavonoidom, koji utiče na čišćenje organizma i borbu sa toksičnim supstancama koje unosimo ishranom. Najpoznatiji izvor flavonoida je sok od crnog grožđa, a ima ih i u vinu.

Blagotvorni sastojci grožđa održavaju lepotu kože i kose, a utiču i na smanjenje telesne težine. Zbog efikasnog uticaja svežeg grožđa na višak kilograma, sve je popularnija dijeta na bazi ovog voća.

Postoje dve najčešće varijante kojima možete regulisati svoju težinu uz pomoć grožđa. Možete svakodnevno jesti grožđe za užinu i umesto slatkiša i grickalica. Grožđe će vam pružiti osećaj sitosti i tako ćete umanjiti glavne obroke, a prilagodićete navike zdravoj i ukusnoj užini.

Ako želite brze rezultate, opredelite se za jedan dan "druženja" samo sa grožđem. Naime, od buđenja do odlaska na spavanje jedite samo grožđe, kad god poželite, u neograničenim količinama. Na ovaj način očistićete organizam i uspešno početi borbu protiv suvišnih kilograma. Narednih dana nastavite sa uređenom ishranom, a ovaj "grožđani tretman" ponovite po potrebi.

grozdje unutrasnja

 

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti