Omiljen ženski kutak - toaletni stočić

Omiljen ženski kutak - toaletni stočić

Ženski kutak u domu je poseban prostor za trenutke ulepšavanja i uživanja svake žene. Svim ženama, bilo koje životne dobi, je neophodan poseban prostor za ulepšavanje jer kupatilo koje deli cela porodica nije odgovarajuće za to, stoga je potrebno imati zaseban kutak za ulepšavanje. Ovaj kutak je obično smešten u delu spavaće sobe, mada ako nema dovoljno prostora može biti i u nekom drugom delu stana, gde će žena imati dovoljno mira da joj niko ne smeta u tim jedinstvenim trenucima.

Kako organizovati kutak za ulepšavanje?

Toaletni stočić, udobna stolica i ogledalo su osnovni elementi koji čine ovaj kutak gde se čuvaju drage uspomene, nakit i šminka. Dobro organizovan toaletni stočić može da postane mesto gde ćete provesti kvalitetno vreme preko dana, ulepšavajući se pred izlazak . One najsrećnije dame koje imaju višak prostora u svom domu i koje imaju poseban prostor u funkciji garderobera mogu u okviru ove prostorije da naprave kutak za ulešavanje stavivši toaletni stočić i ogledalo.

Toaletni sto

Najbolji položaj za postavljanje toaletnog stočića je pored prozora da tokom dana ima dovoljno dnevne svetlosti za šminkanje i ulepšavanje. Možete ga postaviti i naspram prozora ukoliko možete nesmetano da otvarate prozor a da vam stočić ne smeta pri tom.

Kod većine toaletnih stočića u sklopu je veliko ogledalo, uz koje je potrebno postaviti rasvetu oko njega ili neku lampu sa jačom sijalicom pored da se reflektuje dovoljno svetlosti prilikom šminkanja.

Najpraktičnije je da toaletni sto sadrži fioke za smeštanje šminke. Zarad dobijanja dobro organizovanog i estetski lepšeg prostora za odlaganje nakita, fioke možete obložiti somotom i pregraditi je tako da dobijete više manje delove gde možete razdvojiti ogrlice, narukvice, minđuše i ukosnice. Možete postaviti i dekorativne tacke u fioci, i na njih ređati komade nakita u određenom redosledu: slične materijale i boje stavljajte jedne pored drugih da bi vam bilo brže pronalaženje potrebnih detalja.

Na stočić postavite ramove sa fotografijama dragih osoba, ili ih postavite na zid naspram stočića
Kutije za nakit, pravougaonog ili ovalnog oblika, različitih dimenzija i materijala postavite po površini stočića. Možete umesto toga koristiti porcelanske, staklene ili keramičke vaze različitih veličina ili ukrasni poslužavnik na kome ćete ređati par omiljenih ogrlica i narukvica sa ukosnicama za kosu. Imate mogućnost i da postavite zanimljiv stalak na kome čete postaviti par komada omiljenog nakita koji najčešće koristite.

Pored ovih detalja na stolu se može naći i beležnica sa delovima teksta iz omiljene pesme ili neke knjige ili adresar zanimljivog dezena.

Pored toaletnog stočića možete postaviti zanimljiv čiviluk na kome ćete držati ešarpe, tašnu koju aktivno koristite ili komad garderobe koji vam je potreban na dohvat ruke. Postavite ofinger na kome ćete držati garderobu koju želite da obučete pre izlaska iz kuće, čime ćete uštedeti na vremenu potrebnom za traženje garderobe.

Dizaj i materijali

Toaletni stolovi u zavisnosti od stila uređenja spavaće sobe, mogu biti modernog i tradicionalnog dizajna, sa notom glamura, pomalo kitnjasti ili minimalistički, izrađeni od drveta, medijapana u raznim bojama, stakla ili pleksiglasa. Ako ste kreativni možete koristiti stari toaletni sto i ofarbati ga bojom za drvo u omiljenoj boji, to može biti i neka jarka boja kojom ćete naglasiti ovaj deo u prostoru

Podeli ovu vest

28/05/2020 0 comment

 Anđelika je divlja biljka koja prirodno raste u blizini reka, na vlažnim pašnjacima i šumama većih nadmorskih visina. Njen latinski naziv je Angelica sylvestris. Postoji legenda koja kaže da je sveti Arhangel Mihailo otkrio lekovitost andjelike kao biljku koja može izlečiti kugu, bolest koja je u to doba harala planetom. Tada je dobila ...

08/03/2020 0 comment

Završetkom zime vreme je za kozmetičke tretmane koji će koži vratiti vlažnost, pripremiti je za toplije dane i izloženost suncu. Sve počinje ...

26/03/2019 0 comment

Prvi srpski kompozitor i melograf, Kornelije Stanković (1831—1865), zapisao je notno i tekstovno ovu pesmu i objavio je u svojoj knjizi Srbske ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!