Etnopeja - visoka moda na Zlatiboru

Etnopeja - visoka moda na Zlatiboru

U organizaciji modne kreatorke Verice Planić , po drugi put ove godine, održava se Etnopeja - Internacionalni festival visoke etno mode 2014.

Cilj projekta Etnopeja - Internacionalni festival visoke etno mode 2014. je da se kulture zemalja zbližavaju i pretapaju, a početna ideja da ovaj Festival postane tradicija i da se svake godine održava na istim lokacijama je zaživela, a to su:
Zlatibor – 16.avgust 18:00 časova,
- Izložba slikara zlatiborskog kraja (Parohijski dom pri Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru) i
Revije dizajnera iz Norveške,Ukrajine i Srbije ( Kraljev trg sa početkom u 21h) .

Beograd – 25.septembar, Galerija fresaka sa početkom u 20h

Turistička organizacije Zlatibor je prepoznala ideju  i podržala naš projekat, te su oni naši suorganizatori za prvi deo festivala koji se održava na Zlatiboru.

Zamisao  je da Zlatibor, pored toga, što je veliki turistički centar, koji neguje srpsku tradiciju i kao takav je poznat i u svetu, postane i modni centar. Zlatibor zaslužuje da se modna dešavanja iz Beograda premeste na ovaj turistički centar koji pruža ogromne mogućnosti.

Sam Festival nije zamišljen samo kao klasičan modni događaj, već i upoznavanje internacionalnih dizajnera, kako sa narodnim običajima, kulturom, tradicijom tako i sa prirodnim lepotama i turističkim atrakcijama naše Srbije. Internacionalni dizajneri će biti naši gosti 3 dana u avgustu na Zlatiboru i 3 dana u Beogradu. Za svaku lokaciju smo našim gostima tokom jednog dana organizovali turistički obilazak. Za Zlatibor smo i ove godine planirali obilazak Muzeja u starom selu Sirogojno, Stopića pećine, Gostilja, Ljubiša, Tornika i drugih interesantnih lokaliteta.

Etnopeja - Internacionalni festival visoke etno mode 2014. je zaživeo zahvaljujući Verici Planić, našoj eminentnoj modnoj kreatorki. Verica je 1995-te pokrenula u Srbiji stilizovanu etno modnu liniju koja je s vremenom postala prepoznatljiva i u svetu. Njene modne revije predstavljene su u Malmeu, Moskvi, Minhenu, Sofiji.... Pored modnog dizajna, bavi se poezijom (član je Udruženja književnika Srbije od 2000) i slikarstvom. Objavila je zbirke pesama Nebitak (Čajetina, 1987) i Zrenik (Beograd, 1995).

Program:
16. avgust 2014.
18:00 časova - Izložba dela slikara zlatiborskog kraja (amatera i akademskih slikara)Parohijski dom pri Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru,izložbu će otvoriti Prvo beogradsko pevačko društvo , pod vođstvom dirigenta Svetlane Vilić.

21:00 čas- Modne revije kreatora iz Ukrajine,Norveške i Srbije. U okviru revija nastupiće Prvo beogradsko pevačko društvo , kao i AD "Novi Beograd"- Kraljev trg,Letnja pozornica na Zlatiboru.

Etnopeja se održava po drugi put i zahvaljujući dobroj volji i entuzijazmu dizajnera visoke etno mode širom Evrope. Nadamo se da će Etnopeja u godinama koje dolaze gostovati i u drugim zemljama, jačajući veze između kreativne industrije i turizma, povezujući ljude i narode širom sveta.

verica

Podeli ovu vest

28/05/2020 0 comment

 Anđelika je divlja biljka koja prirodno raste u blizini reka, na vlažnim pašnjacima i šumama većih nadmorskih visina. Njen latinski naziv je Angelica sylvestris. Postoji legenda koja kaže da je sveti Arhangel Mihailo otkrio lekovitost andjelike kao biljku koja može izlečiti kugu, bolest koja je u to doba harala planetom. Tada je dobila ...

08/03/2020 0 comment

Završetkom zime vreme je za kozmetičke tretmane koji će koži vratiti vlažnost, pripremiti je za toplije dane i izloženost suncu. Sve počinje ...

26/03/2019 0 comment

Prvi srpski kompozitor i melograf, Kornelije Stanković (1831—1865), zapisao je notno i tekstovno ovu pesmu i objavio je u svojoj knjizi Srbske ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!