fbpx

Maslinovo ulje - savršeno za lepotu

Maslinovo ulje - savršeno za lepotu

Treba iskoristiti sve prednosti maslinovog ulja za negu kompletnog tela, jer je bogato antioksidansima i vitaminom EKosa: Dobro izmešajte dva belanca sa dve kašike ulja, nanesite na kosu tako što ćete masirati teme uljem da biste poboljšali cirkulaciju, pa posle 30 minuta operite šamponom. Maska će nahraniti kosu i učiniti je sjajnijom.

* Usne: Zašto biste koristili kupovne balzame, kada je dovoljno naneti na usne samo kap-dve maslinovog ulja.

* Lice: Ulje će vam pomoći da skinete šminku, čak i vodootpornu maskaru. Za hidrataciju, nanesite ulje na lice pamučnim jastučićem, a od njega možete da napravite i masku za lice i vrat, tako što ćete nekoliko kapi pomešati sa kašičicom meda i dve kašičice mleka. Razmažite masku po koži, ostavite da deluje 10-15 minuta, pa isperite hladnom vodom.

* Dekolte: Kako biste umanjili sitne bore koje su se pojavile na vašem dekolteu, koristite obloge od maslinovog ulja. Stavite ih na dekolte i prekrijte frotirom. Posle 5-10 minuta isperite. Za nešto agresivniji tretman pomešajte jedno žumance sa maslinovim uljem i malo limunovog soka, pa smesu nanesite na predeo dekoltea laganim pokretima. Obucite pamučnu majicu i tako prenoćite.

* Nokti: Uronite vrhove prstiju u šoljicu sa mlakim uljem i držite 10 minuta. To će omekšati kožicu, pa ćete je lakše ukloniti sa noktiju. Na ovaj način, takođe, nokti će se manje lomiti, a zanoktice se ređe stvarati.

* Laktovi: Za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože na laktovima upotrebite piling od maslinovog ulja, pomešanog sa šećerom ili solju. Napravite gustu masu i utrljavajte je na laktove, posle 10 minuta isperite. A može i ovako: isecite limun na dva dela i na svaku polovinu sipajte ulje, ubacite u njih laktove i držite ih tako desetak minuta. Posle pilinga, nanesite na kožu malo maslinovog ulja da biste je nahranili.

* Telo: Na sve isušene, oštećene delove kože, nanesite smesu od ulja i šećera. Ovim pilingom skinućete mrtve ćelije. Takođe, da bi koža bila mekša i nežnija, u kupku dodajte nekoliko kašika maslinovog ulja.

* Brijanje: Ukoliko ste ostali bez kreme za brijanje, maslinovo ulje će biti dobra zamena. Nanesite ga na kožu i pređite preko nje brijačem.

* Stopala: Neposredno pre spavanja stopala premažite uljem, pa navucite pamučne čarape. Ujutru će biti mekana.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti