Retro frizure su opet u trendu

Retro frizure su opet u trendu

Često kada se gledamo u ogledalu možemo da pomislimo kako smo već isprobali sve moguće frizure i kombinacije s kosom...

Ako nemate ideju šta više da napravite – možda biste trebali pogled baciti u prošlost. Ove klasične, sofisticirane i privlačne frizure pomoći će vam da unesete malo živosti u svoju kosu. Frizure možete da kombinujete sa odgovarajućim stilom šminkanja iz te dekade, ili se pak opredelite za potpunu suprotnost i odlučite za šminku iz naizgled nespojivog perioda.

Natapirani bočni rep

Ovo je klasični vintidž izgled, i trenutno veoma, veoma popularan. A što je najbolje vrlo je jednostavno napraviti ovu frizuru.

retro rep

Kako napraviti frizuru: Spustite glavu (i kosu) dole i nanesite sprej za volumen, zatim se ponovo uspravite i počnite tapirati kosu otpozadi na temenu. Nemojte tapirati površinski sloj kose. To će samo izgledati zapetljano. Kosa će puno lepše izgledati ako skupite pramenove površinskog sloja kose, a umereno natapirate kosu ispod. I nemojte preterivati – cilj je samo malo volumena. Zagladite gornji sloj kose i kosu zaveži te sa strane u rep iza uva.

Talasasti paž s niskim razdeljkom

Ova frizura podsjeća na mladu Džuli Kristi i Šarlotu Rempling. Ovo je tako romantična i slatka frizura koja lepo uokviruje lice i privlači pažnju na oči i usne.

paz sa razdeljkom

Kako napraviti frizuru: za ovo će vam biti potrebni uvijači srednje veličine. Uzmite pramenove srednje veličine, svaki malo poprskajte sprejom za kosu (što slabije jačine, da ne oteža kovrdže) i zatim uvijte na uvijač. Kosu u uvijačima neko vreme sušite fenom za kosu (najmanje 10-ak minuta). Zatim još 15-ak minuta ostavite kosu da se ohladi. Nakon toga izvadite uvijače i kosu iščešljajte češljom sa širokim zupcima i oblikujte prstima.

Duga, Bardotovska talasasta kosa

Uvojci sa volumenom dobro odgovaraju svima, a posebno sitnim ženama kojima su potrebni volumen i visina. Ovo je veoma privlačan izgled, samo se pobrinite da vam kosa ne izgleda kao da ste je naprskali tonom laka za kosu.

brizit bardo fizura
Kako napraviti frizuru: Pramenove srednje veličine navijte na velike viklere svaki pramen pre uvijanja poprskajte s malo laka za kosu što slabije jačine, da ne oteža kovrdže). Kao i u prethodnom slučaju kosu u viklerima neko vreme sušite fenom za kosu (najmanje 10-ak minuta). Zatim još 15-ak minuta ostavite kosu da se ohladi. Izvadite viklere i lagano pročešljajte kosu. Koristite sprej za suvo pranje kako biste dobili volumen na temenu bez tapiranja.

Rolinice za savršen retro look

Takozvane "Victory rolls" tipična su frizura iz 40-tih i savršena za romantične lepršave haljinice, svilene bluze i suknje. Ovo nisu baš tipične rolinice , već modernija verzija.

vintage-victory-rolls

Kako napraviti frizuru: Kosu poprskajte sprej0m za volumen, prosušite ju držeći glavu spuštenu (za volumen) i zatim napravite razdjeljak na sredini. Prednji deo kose sa svake strane uvijte kosu u rolnicu pa ukosnicama pričvrstite otpozadi svaku rolinicu. Ostatak kose savijte u punđu na potiljku. U ovom slučaju rolinice nisu strogo "zalizane", već izgledaju ležernije i mekanije – što je malo odmak od 40-tih.

 

Podeli ovu vest

03/11/2019 0 comment

Već godinama sibirski haski je veoma popularan pas među uzgajivačima. Glavni razlog njegove popularnosti leži u njegovoj predivnoj pojavi. Ali, svi oni koji su zainteresovani za sibirca kao kućnog ljubimca moraju prvo što više saznati o toj rasi. Mnogi vlasnici prave greške smatrajući da su sibirci kao drugi psi. To je ...

09/04/2019 0 comment

Još nije poznata nijedna biljka koja bi bila delotvorna protiv starenja, ali postoje mnoge koje znatno usporavaju i ublažavaju taj proces. ...

26/03/2019 0 comment

Prvi srpski kompozitor i melograf, Kornelije Stanković (1831—1865), zapisao je notno i tekstovno ovu pesmu i objavio je u svojoj knjizi Srbske ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!