Etno visoka moda -"Etnopeja" prvi festival na Zlatiboru

Etno visoka moda -"Etnopeja" prvi festival na Zlatiboru

Po prvi put ove godine, u organizaciji modne kuće „Verica studio", održava se „Etnopeja-Internacionalni festival etno visoke mode 2013". Cilj Festivala je da se kulture zemalja zbližavaju i pretapaju, a ideja je da ovaj Festival postane tradicija i da se svake godine održava na istim lokacijama, a to su:

Zlatibor – 13.avgust, Kraljev trg sa početkom u 21.00 h (od 11-15. avgusta)

Beograd – 25.septembar, Galerija fresaka sa početkom u 20.00h (od 23-27. septembra)

Turistička organizacija „Zlatibor" je prepoznala ideju Festivala i podržala ovaj projekat, te su suorganizatori za prvi deo festivala koji se održava na Zlatiboru. Ideja je da Zlatibor, pored toga, što je veliki turistički centar, koji neguje srpsku tradiciju i kao takav je poznat i u svetu, postane i modni centar. Zlatibor zaslužuje da se modna dešavanja iz Beograda premeste na ovaj turistički centar koji pruža ogromne mogućnosti.

Sam Festival nije zamišljen samo kao klasičan modni događaj, već i upoznavanje internacionalnih dizajnera, kako sa narodnim običajima, kulturom, tradicijom tako i sa prirodnim lepotama i turističkim atrakcijama naše Srbije. Internacionalni dizajneri će biti gosti ove dve turističke destinacije u Srbiji 5 dana u avgustu i 5 dana u Beogradu. Tokom boravka na Zlatiboru, gosti će obići Muzej u starom selu Sirogojno, Stopića pećinu, Gostilje, Ljubiš, Tornik i dr.

„Etnopeja-Internacionalni festival etno visoke mode 2013" je zaživeo zahvaljujući Verici Planić, našoj eminentnoj modnoj kreatorki. Verica je 1995-te pokrenula u Srbiji stilizovanu etno modnu liniju koja je s vremenom postala prepoznatljiva i u svetu. Njene modne revije predstavljene su u Malmeu, Moskvi, Minhenu, Sofiji.... Pored modnog dizajna, bavi se poezijom (član je Udruženja književnika Srbije od 2000.) i slikarstvom. Objavila je zbirke pesama Nebitak (Čajetina, 1987.) i Zrenik (Beograd, 1995).

etno haljina naslovna

Program:

Internacionalni dizajneri koji će se predstaviti na Zlatiboru su iz:

Bugarske – MELI M
Rumunije – Valentina Vidrašču
Gost Festivala je Marina Banović iz Crne Gore
Srbije – Verica Planić

Od muzičara će učestvovati:

Vasilisa
Grupa Teodulija
AD „Novi Beograd"

Podeli ovu vest

28/03/2020 0 comment

 Ova rasa pasa pripada grupi rasa goniča koji su rašireni na teritoiriji Balkana. Može se pretpostaviti da su na formiranje ove rase značajnu ulogu imali goniči iz Male Azije. Prvi opis ove rase datira iz 1905. kada je Franz Laska, uz ostale goniče Balkana, opisao i ove pse. Kinološki je zvanično priznata na međunarodnom nivou od FCI 1948. ...

08/03/2020 0 comment

Završetkom zime vreme je za kozmetičke tretmane koji će koži vratiti vlažnost, pripremiti je za toplije dane i izloženost suncu. Sve počinje ...

26/03/2019 0 comment

Prvi srpski kompozitor i melograf, Kornelije Stanković (1831—1865), zapisao je notno i tekstovno ovu pesmu i objavio je u svojoj knjizi Srbske ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!