Etno visoka moda -"Etnopeja" prvi festival na Zlatiboru

Etno visoka moda -"Etnopeja" prvi festival na Zlatiboru

Po prvi put ove godine, u organizaciji modne kuće „Verica studio", održava se „Etnopeja-Internacionalni festival etno visoke mode 2013". Cilj Festivala je da se kulture zemalja zbližavaju i pretapaju, a ideja je da ovaj Festival postane tradicija i da se svake godine održava na istim lokacijama, a to su:

Zlatibor – 13.avgust, Kraljev trg sa početkom u 21.00 h (od 11-15. avgusta)

Beograd – 25.septembar, Galerija fresaka sa početkom u 20.00h (od 23-27. septembra)

Turistička organizacija „Zlatibor" je prepoznala ideju Festivala i podržala ovaj projekat, te su suorganizatori za prvi deo festivala koji se održava na Zlatiboru. Ideja je da Zlatibor, pored toga, što je veliki turistički centar, koji neguje srpsku tradiciju i kao takav je poznat i u svetu, postane i modni centar. Zlatibor zaslužuje da se modna dešavanja iz Beograda premeste na ovaj turistički centar koji pruža ogromne mogućnosti.

Sam Festival nije zamišljen samo kao klasičan modni događaj, već i upoznavanje internacionalnih dizajnera, kako sa narodnim običajima, kulturom, tradicijom tako i sa prirodnim lepotama i turističkim atrakcijama naše Srbije. Internacionalni dizajneri će biti gosti ove dve turističke destinacije u Srbiji 5 dana u avgustu i 5 dana u Beogradu. Tokom boravka na Zlatiboru, gosti će obići Muzej u starom selu Sirogojno, Stopića pećinu, Gostilje, Ljubiš, Tornik i dr.

„Etnopeja-Internacionalni festival etno visoke mode 2013" je zaživeo zahvaljujući Verici Planić, našoj eminentnoj modnoj kreatorki. Verica je 1995-te pokrenula u Srbiji stilizovanu etno modnu liniju koja je s vremenom postala prepoznatljiva i u svetu. Njene modne revije predstavljene su u Malmeu, Moskvi, Minhenu, Sofiji.... Pored modnog dizajna, bavi se poezijom (član je Udruženja književnika Srbije od 2000.) i slikarstvom. Objavila je zbirke pesama Nebitak (Čajetina, 1987.) i Zrenik (Beograd, 1995).

etno haljina naslovna

Program:

Internacionalni dizajneri koji će se predstaviti na Zlatiboru su iz:

Bugarske – MELI M
Rumunije – Valentina Vidrašču
Gost Festivala je Marina Banović iz Crne Gore
Srbije – Verica Planić

Od muzičara će učestvovati:

Vasilisa
Grupa Teodulija
AD „Novi Beograd"

Podeli ovu vest

03/11/2019 0 comment

Već godinama sibirski haski je veoma popularan pas među uzgajivačima. Glavni razlog njegove popularnosti leži u njegovoj predivnoj pojavi. Ali, svi oni koji su zainteresovani za sibirca kao kućnog ljubimca moraju prvo što više saznati o toj rasi. Mnogi vlasnici prave greške smatrajući da su sibirci kao drugi psi. To je ...

09/04/2019 0 comment

Još nije poznata nijedna biljka koja bi bila delotvorna protiv starenja, ali postoje mnoge koje znatno usporavaju i ublažavaju taj proces. ...

26/03/2019 0 comment

Prvi srpski kompozitor i melograf, Kornelije Stanković (1831—1865), zapisao je notno i tekstovno ovu pesmu i objavio je u svojoj knjizi Srbske ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!