fbpx

Fruškogorski jesenji maraton

Fruškogorski jesenji maraton

Jesenji Fruškogorski planinarski  maraton je zamišljen isključivo kao sportsko-rekreativna manifestacija koja nema takmičarski karakter, jer je naglasak na rekreativnoj aktivnosti koja podrazumeva kretanje po šumskom, ponekad i divljem, pojasu brdovite Fruške gore.

Za ovaj maraton odabrane su tri staze. Maksi staza je dugačka 25 kilometara, Hobi staza 10 kilometara, dok je Mini staza, koja je namenjena deci, dugačka 4 kilometra. Sve staze počinju i završavaju se na Popovici, a pravo učešća imaju svi koji se osećaju zdravi i sposobni da savladaju neku od ponuđenih staza.

Najstariji domaći Nacionalni park "Fruška gora" proglašen 1960. godine, čuven je po svojim pitomim padinama, stoletnim šumama i nadaleko poznatom vinogorju. Zbog složenosti svog geološkog sastava, i građe od stena iz gotovo svih geoloških perioda, predstavlja svojevrsno ogledalo geološke prošlosti ovog područja.
Obuhvata najviše grebenske delove brdskog masiva Fruške gore, najdominantnijeg uzvišenja u Vojvodini, koje se kao zeleno ostrvo uzdiže na južnoj granici Panonske nizije, uz samu obalu Dunava. Prostire se na površini od 25.393 ha, sa zaštitnom zonom od 66.090 ha.

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti