Moja Srbija
Na Badnji dan domaćice od jutra spremaju posna jela za večeru kada se okuplja cela porodica, svakako da je pasulj prebranac gotovo obavezan na stolu. Evo i recepta: Potrebno je: 500 g pasulja tetovca,3 glavice crnog luka,2-3 šargarepe,1 kolutić celera,1 paškanat,1 peršun,1-2 čena belog luka,1 lovorov list,1 kašika brašna,1 kašičica mlevene ...
Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...
Studenica kao najznačajniji manastirski kompleks srednjovekovne Srbije i danas predstavlja veliki umetnički i duhovni centar srpskog naroda. Mnogi ...
Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...
Praznik posvećen Svetom velikomučeniku Đorđu, koji je rođen u imućnoj hrišćanskoj porodici u Kapadokiji. Za ovozemaljskog života bio je tribun u ...