fbpx

Med i mleko za savršen ten

Med i mleko za savršen ten

Kozmetika na bazi mleka poboljšava izgled kože pošto ova bela tečnost sadrži više od 100 prirodnih supstanci za negu kože. Najvažnije su vitamini A i E, koji održavaju mladalački izgled kože, mlečna mast, koja joj daje vlažnost, i mineralne materije i enzimi, koji joj obezbedjuju mekoću. Da se mleko ne bi zgrušalo u vrućoj vodi, pazite da temperatura vode ne prelazi 36 stepeni Celzijusa. Posle ovakve kupke, koža će vam biti kao somot.

mleko i med

Čudotvorni lek iz pčelinjaka

Med sadrži supstance koje na kožu deluju kao lekovita hrana. Vitamini, enzimi i aminokiseline ublažavaju upale i čiste problematičnu kožu. Dragocena supstanca kojom pčele hrane svoju maticu zove se matični mleč. Ovo čudotvorno sredstvo sadrže mnogi kozmetički preparati za negu suvih delova kože.

Med i mleko za tuširanje

Savršeno se dopunjuju i daju koži sve što joj je potrebno. Zbog toga mnogi kozmetički preparati sadrže oba sastojka. Postoje u obliku krema, gelova za tuširanje ili kupki... Treba samo da odaberete! Ako volite sami da eksperimentišete, najbolje da uzmete sveže punomasno mleko, jer se prilikom prerade uništavaju dragoceni sastojci.

Med i mleko protiv bora

Odlični saveznici u borbi sa borama: sipajte malo mleka na komadić vate i istrljajte lice. Brzo se upija i hladi kožu. Med i mleko združenim snagama deluju protiv bora, pošto povećavaju vlažnost i sadrže korisne aktivne materije. Zato je maska na bazi meda i mleka uvek dobar izbor, naročito za vrat i dekolte. Maska sa matičnim mlečom predvidjena je za intenzivnu kuru. Ovaj dragoceni pčelinji proizvod osvežava kožu i daje joj sjaj.

Kupka od meda i mleka

Mleko je jedan od najstarijih dodataka za kupke na svetu. Ono na koži ostavlja tanak mastan film, koji omogućava koži da izgleda sveže i jedro. Zagrejte litar i po mleka i umešajte jednu kašiku meda, pa sve to sipajte u vodu za kupanje. Uživajte u opuštanju 20 minuta, a onda samo nežno obrišite kožu (bez mnogo trljanja). Ne koristite sapun da ne biste odstranili dragocene supstance koje neguju kožu.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

19/04/2024 0 comment

Muzički festival „Beogradsko proleće 2024“ održaće se 20. aprila od 20.00 časova u "MTS dvorani" u Beogradu. U finalnu konkurenciju ušlo je 19 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti