fbpx

Poslovni stil oblačenja - moderno i elegantno

Poslovni stil oblačenja - moderno i elegantno

Pravila u poslovnom svetu, kada je oblačenje postoje i da bi ste poštovali kompaniju ili instituciju u kjojoj radite,svakako da morate da se pridržavate određenih standarda.

Vaš lični poslovni dres-kod svakako zavisi od toga u kakvoj organizaciji radite – da li je u pitanju neka državna institucija (sud, ministarstvo, pošta), firma standardnog ili manjeg tipa, međutim, određena pravila i norme postoje za sve segmente poslovanja. Dužina suknje bi trebalo da bude do kolena, eventualno nešto iznad njih. Vodite računa da ne bude preuska ili sa predubokim šlicem, kako vam se ne bi ocrtavao donji veš ili nazirao početak čarape.

Slično važi za pantalone, nikako preuske, napadnih detalja (cvetovi jarke boje, animal print), napravljene od „jeftinih" materijala.
Izbegavajte providne materijale, upadljive boje i printove, preusku garderobu, duboke šliceve i dekoltee.

Iako su se prilično odomaćile, farmerke nikako ne spadaju u poslovni dress code (kao i patike). Ukoliko ste ljubitelj istih, gledajte da ne budu iscepane ili izbeljene, a kombinujte ih sa sakoima, košuljama i adekvatnim cipelama.

Isto važi i za patike, ako ih već nostite, neka to bude jedan od modela za šetnju, takozvana sportska elegancija. Ne treba pominjati da bretele, šortsevi i papuče nikako nisu poželjni – u mnogim institucijama su zabranjeni.

poslovni stil oblacenja unutrasnja 1
Poslovni dres-kod se razlikuje od firme do firme, u nekim čak i ne postoji, međutim, to ne treba da vam daje slobodu da se oblačite kao da ste krenuli u diskoteku. zbog nedostatka vremena (a često i novca), mnoge dame su u dilemi kako da kombinuju garderobu koju imaju. Uz malo dobre organizacije i kreativnosti – to uskoro neće biti problem.
Pošto živimo praktično u dva godišnja doba i prelazimo iz čizmi u sandale, tako i vaša garderoba treba da bude podeljena na zimsku i letnju.

Bilo bi idealno da za obe sezone imate po nekoliko:
-pari pantalona
-sakoa
-suknji
-košulja
-bluza ili tunika
-anatomskih pari cipela (pogotovo ako se puno krećete).

poslovni stil oblacenja unutrasnja 2
Mnogi od ovih komada mogu da se kombinuju i leti i zimi, s tim što ne bi trebalo zaboraviti da su lan, pamuk i sliva za toplije, dok su za hladnije dane idealni štof, somot, bukle.
Podjednako bitni kao modeli koje nosite su boje. Opštepoznato je da su poslovne boje crna, teget, bela, bordo, dakle, sve jasne i čiste boje. Nećete uopšte pogrešiti ako takve kombinacije „razbijete" nekom veselom bojom (na primer, teget komplet, bela košulja i neon žuta ešarpa).
Da biste najlakše kreirali svoj poslovni stil oblačenja, najbolje je da se igrate bojama i kombinacijama.

 

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti