fbpx

Obuća za sezonu proleće - leto 2013.

Obuća za sezonu proleće - leto 2013.

Kada je reč o obući, novi modni trendovi za proleće - leto 2013. su metalne završnice,arhitektonski oblici,providni detalji i cipele na špic, koje su se ove sezone ponovo vratile u modu. Kaiševi na cipelama su takodje jedan od nezaobilaznih detalja.

Metalik nijanse su jedan od najvećih modnih hitova sezone. Cipele u boji srebrne folije mogli smo zapaziti tokom proteklih sedmica mode širom piste. Neki od pobornika ovih novih modnih trendova su Nicole Miller,Emporio Armani i Giambattista Valli. Moschino nam je prestavio sandale čije su podpetice ukrašene sitnim kristalima i metalnim listovima a Viktor & Rolf metalnu boju forsiraju na celoj površini cipele...Dakle, ova metalik nijansa pojavljuje se ili na celoj cipeli,ukrasima ili dodacima.

Debele potpetice ove sezone vidjene su na revijama modne kuce Chanel, Bottega Veneta, Balenciaga i drugih. Ovo je prilično težak tip obuće,a ono što ih karakteriše u novom modnom trendu su visoke potpetice ukrašene mnoštvom kaiševa.
Arhitektonske oblike cipela predstavljaju nam Fendi, Rodarte, and Jen Kao. Raznovrsnih su oblika sa mnoštvom detalja. Nešto jednostavniji, ali ne i manje moderni oblici prisutni su u modelima modnih kuća Missoni, Guy Laroche, and J. Mendel.

Proleće - leto 2013.donelo nam je povratak providnih potpetica kao i providnih detalja npr. u vidu kaiševa. Donna Karan i Valentino ponudili su nam upravo modele sa providnim potpeticama ,dok Veronique Leroy predstavlja čak celu providnu cipelu...Kada je reč o drugim modnim kreatorima ovi providni detalji zaatupljeni su ili u vidu providnih kaiševa, ili potpetica, a sreću se i do pola providne čizme.

Cipele sa upadljivim potpeticama su ponovo u trendu ove sezone. Jusst Cavalli, David Koma and Amaya Arzuaga ,odlučili su da dodaju različite upadljive boje svojim neobičnim potpeticama, dok se kolekcija Calvin Klein više fokusira na oblike i samu teksturu cipele. Helmut Lang, Givenchy, and Gianfranco Ferre kreirali su neverovatno neubičajene štikle koje će definitivno privući pažnju.

Mala kockasta potpetica je takodje ključni trend za proleće - leto 2013.Ove modele mozemo sresti kod Isabel Marant, Michael Kors, Emporio Armani i drugih modnih kuća...

Dekorisane platforme su ono što je meni privuklo pažnju od svega onoga što se izdvaja kao trend ove sezone....Iako nikada nisam bila pobornik platformi to mišljenje se promenilo čim je Dolce and Gabbana u decembru predstavio novu kolekciju za proleće - leto 2013...Ono što mi je tada već zapalo za oči bile su upravo platforme neobičnog oblika sa prelepom dekoracijom ispunjenom mnoštvom detalaja u roze boji.

Cipele na špic voleli ih ili ne,opet su ušle u modu ove godine. Brojne svetske zvezde upravo su njih birala za crveni tepih,a najveću popularnost su ''anouk'' model cipela sa potpisom brenda Jimmy Choo.S obzirom na veliko interesovanje, ovaj brend izbacio je u sklopu svoje kolekcije bezbroj različitih modela.
Printovi na cipelama su opet aktuelni,a naročito sa animal printom,ovog puta reč je o reptil printu,od kojih se naročito izdvojio print krokodilske kože. Osim ovih printova popularni su i cvetni printovi.

Piše: Jelena Avdalović

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti