fbpx

Zdrava i negovana kosa u proleće

Zdrava i negovana kosa u proleće

Svaka žena  želi gustu i sjajnu kosu bez ispucalih vrhova. Nažalost nije svaka prirodno obdarena prelepom kosom.

Zbog toga i jesu osmišljeni preparati koji nam barem delimično mogu rešiti problem. Preparata je mnogo. Krenuvši od maski za kosu, šampona, ulja, krema itd. stvarno ponekad ne znamo šta je pravi izbor. Svi reklamiraju svoje prizvode i tvrde da su najbolji, a ovaj tekst će pomoći da je učinite lepom i sjajnom.

Šampon i pranje kose

Najbolji šamponi su oni koji prave mnogo pene. Ta pena uklanja svu prljavštinu počevši od korena kose. Šampon ne treba biti previše gust, a ni previše redak
Treba ga naneti dva puta tokom pranja kose. Prvi put šampon se nanosi da bi uklonio prljavštinu, a drugi put kako bi vaša kosa dobila sjaj i bila glatka. Naravno, pazite da ne nanesete previše šampona, jer i on u velikim količinama može da ošteti kosu.

Sušenje kose

Kada smo kod sušenja ono je jako bitno. Mnoge od nas tokom sušenja prave grešku i upravo tad najviše oštećuju svoje vrhove. Agresivno četkanje mokre kose čini da vrhovi pucaju, zbog čega kosa izgleda neuredno.

Kada operete kosu prvo je umotajte 5-10 min u peškir, jer će on da upije veći deo vode. Zatim je prosušite fenom, a onda blago pročešljajte od vrhova na gore, trudeći se da ne čupate previše. Najbolje je da koristite dobro poznati češalj za raščešljavanje. Vaša kosa će se polako oporavljati, samo ako se svakim pranjem budete pridržavale ovoga.

Očuvajte njen lep izgled i popravite loš!

Maske za kosu

Ponekad su vam smešni i apsurdni saveti baka i mama kada je kosa u pitanju, ali da li ste se ikada zapitale kako su one njegovale svoju kosu bez današnjih preparata? Odgovor je u prirodi naravno! Evo i nekoliko prirodnih maski:

Jaje i banana

Izmiksajte belance i pomešajte sa izgnječenom bananom pa tu smesu drzite na kosi oko 15 minuta pre nego je operete. Ovo posebno deluje na kosi koja je prirodno previše suva, jer ova maska čini kosu elastičnom i sjajnom. Vredi probati!

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje se često koristi kao preparat za ulepšavanje, pa ni kosa nije izuzetak. Nanesite ga pre pranja kose i držite nekoliko minuta da bi ga kosa upila. Bićete prijatno iznenađeni kako Vam kosa postane lepršava i svilenkasta. Maslinovo ulje brzo uđe u stalnu upotrebu, jer je efekat predivan.

Pivo

Poznato je da je pivo prepuno vitamina. Bez izuzetaka, svaki tip kose će ga voljeti. Ono jača dlaku i koren kose. Ono se takođe može koristiti kao pena za kosu i podariti nam predivne loknice, s tim što nema neprijatan miris kada se osuši.

Kopriva i kamilica

Čaj od ovih biljaka ima neverovatno dejstvo na kosu. Pre svakog pranja njime isperite kosu i nakon nekoliko sedmica videćete efekat. Svi dobro znaju koliko kopriva ubrzava rast kose i jača njen koren, dok je kamilica odlična ako želite održati vaše vrhove zdravima. (B vitamin ubrzava rast kose)

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti