fbpx

U službi lepote-soda bikarbona

U službi lepote-soda bikarbona

Soda bikarbona se vrlo uspešno može koristiti i u svakodnevnim ili povremenim ritualima za lepotu tela.

Osim ovoga, soda je proizvod koji ne sadrži štetne dodatke koje obično nalazimo u sapunima i drugim sredstvima za negu tela. Takođe, ne šteti okolini, pa je u potpunosti ekološko sredstvo.

Već znamo da u svakom šamponu, peni za kosu i regeneratoru ima i mnogo onih sastojaka koji su štetni. Ako želite da smanjite njihovo nakupljanje na kosi, pomešajte šaku sode bikarbone sa šamponom i time je operite.

Ukoliko nemate vremena za šamponiranje, probajte suvo pranje kose sodom. Pospete malo sode po kosi, a zatim je raščešljašte.

Ako vas muče ispucali vrhovi, soda bikarbona je dobra i za njih. Pomešajte pola kašikice sode s jednom šoljicom tople vode te smesu nanesite na kosu, a nakon toga isperati.

Soda je odlična i za čišćenje češljeva i četki. Potopite ih u vodi u koju ste stavili tri kašičice sode. Nakon namakanja isprati i lagano očistiti četkicom.

Soda se može koristiti za čišćenje lica, kao piling. Pomešati na dlanu malo sode i sredstva za čišćenje lica koje inače koristitete i laganim, kružnim pokretima nanesi na kožu. Nakon toga isperati. Koža će postati znatno mekša. Takođe, neki ljudi kažu da im soda smanjuje crvenilo izazvano aknama.

Soda je npr. odlična za grubu kože na petama. Pomešajte tri dela sode s jednim delom vode i tom mešavinom utrljati na pete.

Za muškarce sa osetljivom kožom nakon brijanja, odlična pomoć je takođe soda. U šoljicu vode razmutiti jednu kašiku sode, naneti na kožu nakon brijanja. Ovako se koža neće upaliti kao inače.

Soda osvežava dah i izbeljuje zube. Potopiti četkicu u čašu u kojoj je rastopljena soda i time iščetkati zube. Takođe, možete na četkicu na koju ste naneli uobičajenu količinu paste za zube posuti malo sode i oprati zube kako to i inače činite. Zubi će biti sigurno belji.

soda bikarbona zubi

Za čistu četkicu – ostavi je da se preko noći natopi u otopljenoj sodi i vodi.
Malenu četkicu (ili staru četkicu za zube) umočiti u vodi u kojoj je otopljena soda i istrljati nokte.

Na ovaj način, koža oko noktiju omekša i lakše se ukljanja. Takođe, ovim procesom, nokti će postati čvršći.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

19/04/2024 0 comment

Muzički festival „Beogradsko proleće 2024“ održaće se 20. aprila od 20.00 časova u "MTS dvorani" u Beogradu. U finalnu konkurenciju ušlo je 19 ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti