fbpx

Zablistajte u proleće : ricinusovo ulje za sjaj kose

Zablistajte u proleće : ricinusovo ulje za sjaj kose

Ricinusovo ulje je tečno zlato za kosu, a koristi se još od vremena starih Egipćana. Ovo ulje ne samo da kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu teksturu već ubrzava i rast. Ono je gusto, zlatne je boje te se dobija cijeđenjem iz plodova biljke ricinusa.

Pitate se zašto je posebno? Ono sadrži rijetku masnu kiselinu koja se zove ricinoleična kiselina, a koja se može naći samo u ovom ulju i u pojedinim vrstama gljiva. Zbog visokog sadržaja pomenute kiseline, ricinusovo ulje pokazuje jaka anti-mikrobna i anti-upalna dejstva.

Ono obezbjeđuje hidratantni efekat na vašoj kosi i vlasištu. Zbog velike moći prodiranja, ricinusovo ulje ne samo da oblaže dlaku već i prodite u nju te na taj način prenosi brojne minerale i hranjive materije čime se obezbjeđuje dugotrajna hidratacija i ishrana kose i vlasišta.

Ricinusovo ulje podstiče rast kose, čak i na mjestima na kojima kosa ranije nije rasla. Pored toga, ono može ubrzati i rast dlaka na drugim delovima tela, kao što su obrve i trepavice.

Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (oštećenja nastala usljed korištenja jakih farbi i slično). Omega-9 masne kiseline, koje ovo ulje sadrži u izobilju, hrane kosu i sprečavaju isušivanje vlasišta.

Ricinusovo ulje deluje i kao sredstvo za zadržavanje vlažnosti, jer privlači vlažnost u kosu i kožu. Redovno nanošenje ovog ulja učiniće kosu mekanom i podatnom.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti