Gastronomija
Ovo je čuveni kolač sa mekanim biskvitom od čokolade,puno badema, preliven marmeladom i čokoladnom glazurom. Potrebno je : 150 grama maslaca, 300 grama šećera,4 jaja, 100 grama čokolade, 50 grama brašna, 2 kesice za pudding od čokolade, 1 kafena kašika ...
Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...
Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...