fbpx

Gastronomija

Preporučujemo vam recept sa Hilandara, prioške koje ćete lako da spremite. Potrebno: 1 kg belog brašna 20 gr. suvog kvasca soli šećera mlake vode Priprema:…
 Lavanda je poznata i kao izuzetno medonosna biljka sa vrlo kvalitetnim proizvodima u pčelarstvu. Lavandin med je svetložut, bistar i proziran, ima jak miris po…
U specifinom okruženju Hercegovačkog krša, specifične su i namirnice od kojih se prave najrazličitiji herecegovački specijaliteti. Pogača ispod sača je jedinstven spacijalitet pripreman po receptu…
Sočna i ukusna torta sa brusnicama, koja se brzo i lako priprema , poslastica za sve prilike. - 2 1/4 šolje mekog brašna- 1 1/2…
Najlepši su starinski recepti, po kojima su još naše bake pripremale domaće tradicionalne pite, kao što je ova-posna pita izuzetnog ukusa. Potrebno je: Za testo:500-600…
Drina je reka veoma bogata ribom, pa su mnogi ovdašnji specijaliteti upravo od ribe. Pripremi ovih jela posvećena je manifestacija „Drinski kotlić". 2 kg očišćenog skobalja10–15…
Ovo je odličan recept,ukusno tradicionalno jelo koje se lako priprema i idealno je  za vreme Vaskršnjeg posta.  POTREBNO JE: 800 g krompira, 200 g pšenice,…
Ruža je prava kraljica među cvetovima. Zbog svoje lepote opevana je u mnogim pesmama. Iako su danas u domaćoj izradi razni preparati ovog mirisnog cveća…
Mionica je gradić nedaleko od Valjeva, okružen mnogobrojnim izletištima i toplim izvorima, kao što su Divčibare, banja Vrujci, Ribnica, Ravna gora i druga. Okolina Mionice doslovno…
Između visokih planinskih vrleti, na mestu gde Đetina teče kroz kotlinu, smestilo se Užice, centar Zlatiborskog okruga i grad Era – ljudi posebnog duha, koje karakteriše…
Južno od Svrljiga stižemo do Pirotskog okruga i Bele Palanke, gradića koji sa ponosom ističe veliki broj obrazovanih ljudi koji su iz njega potekli i agilnim…
Pečena na prirodan način-ispod sača, ova pita je veoma ukusna i zdrava, tradicija njene pripreme u Banja Luci je stara preko 300 godina. Priprema kreće…
Strana 48 od 109
05/09/2015 0 comment

Dolovačka štrudla je neodoljivog ukusa i mirisa, sprema se od različitih nadeva, a veština u pripremi ovog prelepog testa pokazuje se svake godine na tradicionalnoj manifesstaciji "Dolovačka štrudlijada" koja se organizuje početkom septembra u mestu Dolovo ...

12/11/2024 0 comment

Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti