fbpx

Gastronomija

Ovo je izuzetno zdrav i ukusan obrok, bundeva je idealna namirnica,nutritivno bogata i preporučuje se njeno češće konzumiranje. Jelo se veoma jednostavno priprema. Potrebno je:…
Ovo je jedan od mnogobrojnih autentičnih  domaćih  recepata g.dje Vide Poznanović iz "Sveske za kolače". Njeni recepti su čuveni,a svi slatkiši spremljeni na tradicionalan način.…
Mimoza torta je decenijama već klasik u paleti slatkiša, za koju god priliku da je napravite, uvek je pravi izbor i gosti će biti oduševljeni,…
Veoma ukusna kombinacija lososa pečenog u rerni i kiselkastog sosa od limuna,koji upija sve začine.  -odreska lososa 4- badema 1 šolja- maslinovog ulja 1 šolja-…
Kažu da je teško je doći do divlje trešnje, slatkog voća. Ptice su prve i ne ostavljaju nam da sta skupimo. Kažu stari ljudi da…

Ozrenska musaka

Ovo je čuveni specijalitet iz Soko Banje,podno planine Ozren. Priprema:1. U vodu stavite krompir u kori i kuvajte dok ne omekša; zatim ga oljuštite i…
Ove neodoljive čokoladne tortice se tope u ustima i svakako ćete da oduševite sve kojima ih poslužite, a ova mera je dovoljna za 40 komada…
Ovo je vrlo lep kolač, jednostavan za pripremu, idealan za zimske dane,kada će vas osvežiti miris borovnica,koje su sada dostupne smrznute,a u kolaču će biti…
Ništa lepše od domaćih razvijenih kora. Pita krompiruša je čuveno jelo, koje se u vreme posnih slava služi kao toplo predjelo, a svakako je odličan…
Ovo je torta prefinjenog ukusa, bogate arome, savršenog mirisa i naravno, još da  je dekorišete sa malo mašte.   Potrebni sastojci za koru: šolja ulja,…
U hladne zimske dane kuvano vino će da vas zagreje, ali i pomoći će vam da ublažite ili sprečite prehladu. Vekovima se vino kuva sa…
Pastrmka je veoma ukusna i zdrava riba i njeno meso se preporučuje u ishrani, kako odraslih tako i dece, evo jednog načina njene pripreme: Potrebno…
Strana 80 od 109
25/11/2013 0 comment

Medovina – vino od meda je kao što je već poznato bilo piće starih Slovena odakle i potiče prva prozvodnja ovog napitka, gde se kao osnovna sirovina koristio med. Med se u početku koristio isključivo samo za ishranu, a nešto kasnije počeo je da se meša sa ...

12/11/2024 0 comment

Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje ...

29/09/2024 0 comment

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti